Νέα μείωση συντάξεων προβλέπει το ΔΝΤ

Αν και αναγνωρίζει ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε πολλές μεταρρυθμίσεις

Το «χρυσό» στις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα απονέμει το ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Η έκθεση Fiscal Monitor του ΔΝΤ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στη Λίμα του Περού, διαπιστώνει ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία την τριετία 2011-2014 αυξήθηκε το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, τέθηκαν αυστηρότεροι κανόνες στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και εισήχθησαν προοδευτικές μειώσεις στις συντάξεις.

Εν τούτοις, η πρόβλεψη του Ταμείου είναι για νέα μείωση των συντάξεων, αφού τονίζει πως -υπό την πίεση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας στο τρίτο μνημόνιο- τόσο η δαπάνη για τις συντάξεις όσο και αυτή για την υγεία θα συνεχίζουν να συρρικνώνονται.

Σε πιο μακροπρόθεσ��ο ορίζοντα, το ΔΝΤ εκτιμά πως οι δαπάνες για συντάξεις στην Ελλάδα θα αυξηθούν με μέσο ρυθμό 0,5% του ΑΕΠ στο διάστημα 2015-2050, όταν ο μέσος όρος αύξησης σε 35 αναπτυγμένες οικονομίες θα είναι 1% του ΑΕΠ και ο μέσος όρος στις αναπτυσσόμενες οικονομίες θα κινηθεί στο 1,8% του ΑΕΠ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top