Ντου από παντού θα κάνει η εφορία: Θα μπουκάρει μέχρι και στα σπίτια χωρίς εισαγγελική εντολή

Θα ψάχνουν κάτω από τα στρώματα για αδήλωτα χρήματα

​Ούτε μέσα στο σπίτι μας δεν θα μπορούμε να ησυχάσουμε, αφού η εφορία θα κάνει εφόδους με διαδικασίες… fast track, χωρίς να έχει προηγηθεί εισαγγελική εντολή, ώστε να πραγματοποιεί έρευνες για αδήλωτα εισοδήματα.

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδης, οι Ράμπο της εφορίας θα κάνουν ντου εκτός ωραρίου και θα επισκέπτονται την έδρα επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, ακόμα κι αν αυτή είναι στο σπίτι του προσώπου που βρίσκεται υπό έλεγχο.

Με αυτόν τον τρόπο, το υπουργείο θα συγκεντρώνει φορολογικά στοιχεία και θα προχωρά και σε κατασχέσεις όπου χρειάζεται, ενώ οι ελεγκτές θα μπορούν να ψάχνουν για μετρητά ακόμα και κάτω από τα στρώματα, που λέει ο λόγος, και να προχωρούν σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων ή καταθέσεων για να εισπραχθούν οι οφειλές προς το Δημόσιο.

Την ίδια ώρα, προωθείται νομοθετική ρύθμιση, ώστε όσοι έχουν αδήλωτα εισοδήματα να μπορέσουν να τα δηλώσουν, αλλά και το περιουσιολόγιο, με την καταγραφή κινητών, ακίνητων περιουσιακών στοιχείων και συναλλαγών για να διασταυρώνονται με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

Αν μάλιστα αποκαλυφθούν αδήλωτα ποσά, η εφορία θα προχωρά σε δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων, μέχρι του ύψους των αδήλωτων εισοδημάτων που αποκαλύφθηκαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top