Τα τρία σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

Το οικονομικό επιτελείο αναζητά εναγωνίως ισοδύναμα για να μην εφαρμοστεί το μέτρο

Τα τρία σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση

​Τρία σενάρια για τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και παράλληλα αναζητά ισοδύναμα μέτρα, ώστε να μην προχωρήσει η εφαρμογή του μέτρου και μετά την αναστολή ενός περίπου μήνα που προανήγγειλε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός.

Όπως αναφέρει το Έθ��ος, το πρώτο σενάριο προβλέπει ότι ο ΦΠΑ με συντελεστή 23% θα επιβληθεί μόνο στα ιδιωτικά σχολεία και θα εξαιρεθούν από το μέτρο τα φροντιστήρια, οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία.

Το δεύτερο σενάριο, προβλέπει την εξαίρεση από το μέτρο των φροντιστηρίων και της προσχολικής αγωγής και την επιβολή ΦΠΑ 13% στην ιδιωτική εκπαίδευση και όχι 23%.

Τέλος, σύμφωνα με το τρίτο σενάριο προβλέπεται η επιστροφή του ΦΠΑ που θα καταβάλλουν οι οικογένειες με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Την ίδια ώρα, στο οικονομικό επιτελείο αναζητούν ισοδύναμα για να μην εφαρμοστεί καθόλου το μέτρο, το ενδεχόμενο αυτό όμως θεωρείται σχεδόν απίθανο, καθώς θα πρέπει να βρεθούν από άλλες πηγές, έσοδα συνολικού ύψους 350 εκατ. ευρώ.

Πάντως η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις γονέων που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία και όχι άδικα, αφού εκτιμάται ότι θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον 1.500 – 2.000 ευρώ.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top