Ύφεση 2,3% προβλέπεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού

Τρέχει η κυβέρνηση για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ

​Πράσινο φως για την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2016, ο οποίος προβλέπει ύφεση 2,3% για φέτος, έδωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής πολιτικής που συνεδρίασε σήμερα.

Ο προϋπολογισμός προβλέπει έσοδα από μια σειρά φορολογικών μέτρων που φέρνουν τα πάνω-κάτω.

Το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει τα νέα κλιμάκια και τους συντελεστές και εξετάζει το σενάριο για αφορολόγητο στις 12.000 από 9.550 που είναι σήμερα.

Από τις περίπου 5,9 εκατ. κοινές φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν μέχρι και το τέλος Αυγούστου, τα 3,7 εκατ. δηλαδή το 62,82% έδειξε οικογενειακές αποδοχές κάτω από 12.000 ευρώ, όπως δημοσίευσε η Καθημερινή.

Επομένως, αν το αφορολόγητο ανέβει στις 12.000 περίπου 2,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι που εμφανίζονται να ζουν με περισσότερα από 1.000 ευρώ το μήνα θα κληθούν να συνδράμουν συνολικά 8 δισ. ευρώ.

Την ίδια ώρα, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το σενάριο επιβολής φόρου και στα ακίνητα Ελλήνων στο εξωτερικό, συνταγή που εφάρ��οσε η Ιταλία το 2011.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ενόψει και του σημερινού Eurogroup που θα ιεραρχήσει τα προαπαιτούμενα ανακοίνωσε την συγκρότηση επιτροπής για την παρακολούθηση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών υπό τον Γιάννη Δραγασάκη.

Η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει στην εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. τον Οκτώβρη και α��όμα 1 δισ. τον Νοέμβρη για την πληρωμή οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης το υπουργείο οικονομικών θα ζητήσει άλλα 5 δισ., ώστε να «ξεμπλοκάρουν» τα έργα που έχουν κολλήσει στην Περιφέρεια.

Πηγές των Βρυξελλών τονίζουν ότι η υλοποίηση των δράσεων του Μνημονίου αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top