Kυβερνητικό αλαλούμ για το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση-Τα σενάρια που εξετάζονται

Συνεδρίασε το Kυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής.

Kυβερνητικό αλαλούμ για το 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση-Τα σενάρια που εξετάζονται

​Σύγχυση δημιουργήθηκε με το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, συνεδρίασε το Kυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής και νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, τα δημ��σιογραφικά γραφεία έλαβαν μία ανακοίνωση που έλεγε πως από το 23% θα εξαιρεθούν μόνο τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία.

Λίγη ώρα αργότερα ελήφθη και δεύτερο e mail στο οποίο είχε φύγει η παράγραφος για το ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ο αποστολέας ανέφερε ότι εστάλη εκ παραδρομής πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης και χωρίς την έγκριση του ΚΥΣΟΙΠ.

Στο σημείο αυτό το ερώτημα που προκύπτει είναι ποια θα είναι τα ισοδύναμα μέτρα σε περίπτωση απόσυρσης του μέτρου ή αλλαγής των συντελεστών.

Να σημειωθεί ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού έχουν εγγραφεί έσοδα 300 εκατομμυρίων για το 2016 τα οποία απορρέουν από την επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση εξετάζει στο θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, να εξαιρεθούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία. Εξετάζεται επίσης σε δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο να παραμείνει το 23% ενώ για τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών και γενικής παιδείας εξετάζεται είτε να μην υπάρχει καθόλου ΦΠΑ ή να είναι 13%.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top