Η Δευτέρα που έρχεται θα είναι πολύ πικρή για κάποιους Έλληνες-Δείτε γιατί

Νέο ραβασάκι θα σκάσει από το ΥΠΟΙΚ

Η Δευτέρα που έρχεται θα είναι πολύ πικρή για κάποιους Έλληνες-Δείτε γιατί

​Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου στις 14:00 το μεσημέρι, περίπου 400.000 φορολογούμενοι – ο τελικός αριθμός δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη - θα ενημερωθούν για το ύψος των …πρόσθετων φόρων που θα πρέπει να πληρώσουν, λόγω της ψήφισης των φορολογικών διατάξεων του Ιουλίου.

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, η οποία ενημέρωσε πως «η εφαρμογή υποβολής δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων στο taxis δεν θα είναι διαθέσιμη από το μεσημέρι της Παρασκευής και μέχρι τις 5.10.2015 λόγω επανεκκαθάρισης των δηλώσεων», δύο είναι οι βασικές κατηγορίες:
-οι αγρότες που οφείλουν να αποδώσουν τον φόρο, που θα προκύψει εξαιτίας της αναδρομικής αύξησης της προκαταβολής φόρου (από το 27,5% στο 100%).
-οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κινητήρα άνω των 2500 κυβικών, σκαφών αναψυχής, αλλά και ακινήτων με πισίνα εφόσον δεν έχουν πληρώσει ήδη τον αυξημένο φόρο πολυτελούς διαβίωσης μέσω του εκκαθαριστικού τους.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδοθεί απόφαση για τον τρόπο καταβολής του πρόσθετου φόρου από όλους τους φορολογούμενους. Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι θα δοθεί δυνατότητα καταβολής σε 3 δόσεις.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top