Στον Δραγασάκη οι τράπεζες, στον Παππά οι επενδύσεις

Μοίρασε αρμοδιότητες ο πρωθυπουργός με ΦΕΚ

Στον Δραγασάκη οι τράπεζες, στον Παππά οι επενδύσεις

​Αυξημένες θα είναι οι αρμοδιότητες του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Ν. Παππά, ο οποίος μετά την ανάθεση αρμοδιοτήτων από τον πρωθυπουργό στα μέλη της κυβέρνησης, που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, αναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την ευθύνη συντονισμού, παρακολούθησης και ελέγχου της εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής που αφορά στην προώθηση, την επιτάχυνση και την υλοποίηση των επενδύσεων στη χώρα.

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, διατηρεί την εποπτεία του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, όπως επίσης και τον συντονισμό της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, όμως στο χαρτοφυλάκιό του δεν αναφέρεται πλέον το πεδίο διαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους.

Ειδικότερα το ΦΕΚ με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου αναφέρει ότι:

«Στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ιωάννη Δραγασάκη ανατίθενται οι εξής αρμοδιότητες:

α) του συντονισμού της Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής της Κυβέρνησης.
β) της εποπτείας του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος.

Στον υπουργό Επικρατείας Νικόλαο Παππά ανατίθενται οι αρμοδιότητες:

α) που αφορούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στην εποπτεία των νομικών προσώπων και φορέων που υπάγονται σε αυτή, καθώς και σε θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης,
β) της συνδρομής στον Πρωθυπουργό για το σχεδιασμό και την εφαρμογή της Κυβερνητικής πολιτικής και της εποπτείας της Γε��ικής Γραμματείας Πρωθυπουργού και της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης,
γ) της συνδρομής στον Πρωθυπουργό για το συντονισμό, παρακολούθηση και έλεγχο της εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής που αφορά την προώθηση, επιτάχυνση και υλοποίηση των επενδύσεων στη χώρα».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top