ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Παράταση μέχρι τις 20 Οκτωβρίου για να περάσετε από ΚΤΕΟ

Μετά τις απίστευτες ουρές, το υπουργείο έδωσε κι άλλη ευκαιρία στους κατόχους ΙΧ

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Παράταση μέχρι τις 20 Οκτωβρίου για να περάσετε από ΚΤΕΟ

​Μετά τις απίστευτες ουρές που σχηματίστηκαν την Τετάρτη έξω από τους σταθμούς ελέγχου ΚΤΕΟ και την ταλαιπωρία των οδηγών, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων αποφάσισε να δοθεί παράταση έως και τις 20 Οκτωβρίου, ώστε να περάσουν από ΚΤΕΟ όσοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν το είχαν κάνει μέχρι 30 Ιουνίου 2014 και να γλιτώσουν έτσι το τσουχτερό πρόστιμο των 215 ευρώ.

Βάσει νόμου υπάρχουν συγκεκριμένες προθεσμίες για τον τεχνικό έλεγχο αυτοκινήτων. Η πρώτη εκ των τριών καταληκτικών ημερομηνιών που είχε οριστεί (αυτή που πήρε παράταση) αφορά στα αυτοκίνητα για τα οποία το χρονικό διάστημα έξι μηνών από την καταληκτική ημερομηνία που έπρεπε να περάσουν ΚΤΕΟ, είχε παρέλθει έως τις 30-06-2014.

Για την κατηγορία αυτή, μέχρι και την 20η Οκτωβρίου οι ιδιοκτήτες που θα περάσουν τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ θα πληρώσουν μειωμένο τέλος, ύψους 33 ευρώ για τα IX και 20 ευρώ για τα δίκυκλα.

Αν όμως κάποιοι και πάλι δεν προλάβουν ούτε την προθεσμία της παράτασης, τότε από 21 Οκτωβρίου 2015 έως 31 Δεκεμβρίου 2015 θα καταβάλλεται όλο το ειδικό τέλος που ανέρχεται στα 65 ευρώ για τα ΙΧ και στα 40 για ��α δίκυκλα.

Το πρόστιμο θα είναι πιο τσουχτερό και θα φτάνει τα 150 ευρώ αν περάσει και η προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου 2015, το οποίο και από 1η Ιανουαρίου 2016 θα βεβαιώνεται στη Φορολογική Διοίκηση, θα εισπράττεται όπως ορίζουν οι διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και θα προσαυξάνεται με τον προβλεπόμενο τόκο μετά την προθεσμία καταβολής του.

Τέλος, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου, η δεύτερη καταληκτική προθεσμία είναι μέχρι 31 Οκτωβρίου για όσα οχήματα είναι εκπρόθεσμα από 1/07/2014 έως το τέλος του 2014 και η τρίτη και τελευταία προθεσμία λήγει στις 30 Νοεμβρίου και αφορά όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν καταφέρει να πάρουν το δελτίο ΚΤΕΟ μέσα στο 2015.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top