Επισκέψεις σε γιατρούς: Δείτε πως θα εξασφαλίζετε ΕΚΠΤΩΣΗ στις πληρωμές

Νέο μέτρο από το ΥΠΟΙΚ για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Επισκέψεις σε γιατρούς: Δείτε πως θα εξασφαλίζετε ΕΚΠΤΩΣΗ στις πληρωμές

​Μόνο αν πληρώνει ο φορολογούμενος με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα το γιατρό από τον Ιανουάριο του 2016 θα έχει έκπτωση στην εφορία. Αυτό είναι ένα από τα μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσω της επέκτασης της χρήσης των πιστωτικών καρτών.

Η λογική είναι ότι εφόσον η συναλλαγή φαίνεται μέσω της τράπεζας, ο γιατρός θα εκδώσει και τη σχετική απόδειξη. Οι εκπρόσωποι των γιατρών, όπως είναι αναμενόμενο, δεν θέλουν αυτό το μέτρο.

ΠΟΣΗ ΕΚΠΤΩΣΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

Για να έχει σήμερα ένας φορολογούμενος έκπτωση για ιατρικές δαπάνες θα πρέπει το σύνολό τους να είναι μεγαλύτερο από 5% του εισοδήματος του και του δίνεται έκπτωση 10%.

    • Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις 500 ευρώ από γιατρούς και θα έχει έκπτωση για αυτές 50 ευρώ. Από το νέο έτος τα 500 ευρώ θα πρέπει να έχουν πληρωθεί με κάρτα.

Οι φοροτεχνικοί πιστεύουν ότι το μέτρα θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

«Θα έχουμε ένα θετικό μέτρο προς την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να γίνει εγκατάσταση των συσκευών χρέωσης με κάρτα των προμηθειών που χρεώνουν οι τράπεζες» δήλωσε στο Star, ο φοροτεχνικός Β.Καραγρηγορίου.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top