Βαρκάρη πες αλεύρι,η εφορία σε γυρεύει:Ποιοι ψαράδες θα πληρώσουν φόρο και τι ποσά (παραδείγμα)

Το ψάρι στα χείλη θα "ψήσει" στους σκαφάτους το υπουργείο Οικονομικών

​Με φόρο πολυτελούς διαβίωσης θα επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες σκαφών, αλλά και όσοι διαθέτουν βάρκες που ξεπερνούν τα 5 μέτρα, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν... αναδρομικά τον φόρο, που τους αναλογεί.

Ερασιτέχνες ψαράδες μίλησαν στην κάμερα του STAR για τον υψηλό φόρο, που θα κληθούν να πληρώσουν για ξύλινα βαρκάκια, που χρησιμοποιούν για να τρώνε... "μια στο τόσο" λίγα λαυράκια!

Σε ό,τι αφορά τους ιδιοκτήτες σκαφών, αλλά και τους βαρκάρηδες, το χαράτσι θα ξεκινάει από τα 520 ευρώ και θα αφορά βάρκες μήκους από 5 μέτρα και πάνω. 780 ευρώ θα πληρώσουν όσοι έχουν σκάφος 6 μέτρων και 1040 ευρώ όσοι έχουν σκάφος 7 μέτρων.

Βάρκες και σκάφη, που έχουν μήκος υποδιαίρεση του μέτρου για παράδειγμα 5 μέτρα και 20 εκατοστά, λογίζονται σαν... εξάμετρα, ανεβάζοντας κατά πολύ, τόσο τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης, όσο και το τεκμήριο

Στα δίχτυα της εφορίας θα πιαστούν και χιλιάδες ιδιοκτήτες φουσκωτών σκαφών αναψυχής, οι περισσότεροι εκ των οποίων διαθέτουν σκάφη πάνω από πέντε μέτρα, αφού μέχρι το καλοκαίρι ο νόμος φορολογούσε σκάφη από 7 μέτρα και πάνω.

Οι βαρκάρηδες και οι ψαράδες θα λάβουν ειδοποιητήριο από την εφορία, αν έχει γίνει εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης με το νέο φόρο που θα έχει συντελεστή 13% και θα καλούνται να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις της πολυτελούς διαβίωσής τους.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top