Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι; Πόσα χρήματα θα πάρουν; (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ)

Δείτε γιατί καθυστέρησε το πρόγραμμα

​Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα εφαρμοστεί καθολικά από τον Απρίλιο του 2016 και θα είναι 200 ευρώ για κάθε άτομο, συν 100 ευρώ για κάθε ενήλικο της οικογένειας, συν 50 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο.

Για παράδειγμα 300 ευρώ τον μήνα θα πάρει ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά, 350 ευρώ με ένα ανήλικο, 400 ζευγάρι με ένα ενήλικο τέκνο. Αν πρόκειται για μονογονεική οικογένεια, τότε το πρώτο ανήλικο τέκνο εκλαμβάνεται ως ενήλικο.

Για να το λάβει κάποιος, το ετήσιο εισόδημά του δε θα πρέπει να ξεπερνά: τα 2400 ευρώ αν είναι άγαμος, τα 3600 ευρώ για ζευγάρι χωρίς παιδιά, τα 4200 ευρώ για ζευγάρι με ένα ανήλικο και τα 4800 ευρώ για ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά.

Η κυβέρνηση που ως αντιπολίτευση είχε ασκήσει κριτική στο πρόγραμμα, καθυστέρησε για μήνες να το εφαρμόσει, με το επιχείρημα ότι υπήρξαν δυσλειτουργίες. Και ενώ το χρονοδιάγραμμα προέβλεπε εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε όλη την χώρα από τον Ιούλιο, η νέα κυβέρνηση δεν προχώρησε στην καθολική εφαρμογή του.

Σημειών��ται ότι το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα εφαρμόζεται στις 25 χώρες στην Ευρώπη των 27.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top