Σκουρλέτης: «Δεν προβλέπεται περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ»

«Ο δημόσιος χαρακτήρας δεν είναι απλώς ιδεοληψία»

​Το ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ απέρριψε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Π. Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Ο δημόσιος χαρακτήρας δεν είναι απλώς μια ιδεοληψία. Αυτή τη στιγμή ένα μέρος της ΔΕΗ είναι σε ιδιώτες, αλλά δεν προβλέπεται να υπάρξει περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ», είπε ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφερόμενος στη μικρή ΔΕΗ, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αντίθετη στην πρόταση για τη δημιουργία της, τονίζοντας ότι δεν συντρέχει λόγος για κάτι τέτοιο.

«Ας δούμε κι άλλες μορφές σύμπραξης του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα. Σημασία έχει να έχεις έναν ισχυρό δημόσιο παίκτη ώστε να μπορείς να κάνεις και κοινωνική πολιτική που χρειάζεται. Δηλαδή για παράδειγμα, το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση δεν θα μπορούσαμε να το εφαρμόσουμε άμα είχαμε πλήρως ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ», είπε.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση συμφωνεί με τη συνύπαρξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα όμως με διακριτότητα ρόλων.

«Το δημόσιο πρέπει να έχει έναν μεσομακροπρόθεσμο σχεδιασμό για την οικονομία έτσι ώστε να μπορεί να δράσει εντός των πλαισίων αυτού του σχεδιασμού ο ιδιωτικός τομέας», εξήγησε ο κ. Σκουρλέτης.

Τάχθηκε τέλος κατά της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων επιχειρήσεων ύδρευσης, σημειώνοντας ότι η ευρωπαϊκή εμπειρία έχει αποδείξει πως τα δίκτυα και το ν��ρό θα πρέπει να παραμείνουν στο δημόσιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top