Νέο ΨΑΛΙΔΙ 10% στους μισθούς του Δημοσίου – Θα πληρώνονται ανάλογα με την απόδοσή τους

Σαρωτικές αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

Νέο ΨΑΛΙΔΙ 10% στους μισθούς του Δημοσίου – Θα πληρώνονται ανάλογα με την απόδοσή τους

​Σαρωτικές αναμένονται οι αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς μέσα στον Οκτώβριο η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή νέο νομοσχέδιο που θα προκαλέσει ανατροπές στη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων υπαλλήλων.

Από 1η Ιανουαρίου 2016 θα αρχίσει να εφαρμόζεται το ενιαίο μισθολόγιο και σύμφωνα με πληροφορίες οι δημόσιοι υπάλληλοι θα αμείβονται πλέον σε συνάρτηση με τις δεξιότητες, τις επιδόσεις, τις αρμοδιότητες και τη θέση του προσωπικού, όπως ορίζει το τρίτο Μνημόνιο.

Επίσης, έως το 2018 η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί με τη συμφωνία που υπέγραψε με τους δανειστές να δημιουργήσει και να εφαρμόσει ένα «καθηκοντολόγιο» στο Δημόσιο, που θα συνδέεται αυτομάτως με τους μισθούς.

Πάντως το κρίσιμο ερώτημα που απασχολεί χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους είναι ποιος θα είναι αυτός που θα κρίνει την απόδοσή τους και με ποια κριτήρια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές πιέζουν για μειώσεις στους κατώτατους μισθούς και παράλληλα αύξηση των ανώτερων μισθών. Η κυβέρνηση από την πλευρά της αντιπροτείνει ως ισοδύναμο μέτρο την απορρόφηση των επιδομάτων στον βασικό μισθό, ώστε να αποφευχθούν οι αντιδράσεις, όμως κάτι τέτοιο θα σημαίνει μείωση των μισθών από 5% - 10%.

Τέλος, η κυβέρνηση θα πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να δημιουργήσει κι ένα νέο σύστημα μόνιμης κινητικότητας στο Δημόσιο, το οποίο θα προωθήσει τη χρήση της περιγραφής καθηκόντων και θα συνδέεται με μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, στην οποία θα καταγράφονται όλες οι κενές θέσεις στο Δημόσιο. Την τελική απόφαση δε για την κινητικότητα του προσωπικού θα έχει η ίδια η υπηρεσία.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top