ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Star: ΑΥΤΑ είναι τα 5 ΜΕΤΡΑ της κυβέρνησης για την ΠΑΤΑΞΗ της ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ

ΕΤΣΙ σκοπεύει το υπουργείο να αυξήσει τα έσοδα του ώστε να μειώσει τον ΦΠΑ

​Με πέντε μέτρα σκοπεύει το υπουργείο Οικονομικών να μειώσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, τη φοροδιαφυγή!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star και του δημοσιογράφου Σπύρου Δημητρέλη τα βήματα για την πάταξη της φοροδιαφυγής έχουν ως εξής:

φβγσδβη.jpg
1. Αφορολόγητο μόνο με… κάρτα. Το αφορολόγητο όριο αναμένεται να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ. Αυτό, ωστόσο, θα ισχύει μόνο για όσους χρησιμοποιούν κάρτα για τις αγορές τους.

2. Κληρώσεις σπιτιών για χρήση κάρτας. Με απλά λόγια όποιος χρησιμοποιεί κάρτα θα «χτίζει» λαχνούς για μια κλήρωση σπιτιών που θα γίνεται από το υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, όσοι κερδίζουν κάποιο από αυτά τα σπίτια δεν θα πληρώσει για αυτό ΕΝΦΙΑ για πέντε χρόνια. Τα σπίτια αυτά θα προέρχονται από τα ανεκμετάλλευτα κτίρια της δημόσιας περιουσίας.

3. Συσκευές χρέωσης με κάρτα παντού. Οι συγκεκριμένες συσκευές- τα λεγόμενα POS- θα μπουν παντού όπου γίνονται συναλλαγές, ακόμα και σε ταξί αλλά και περίπτερα. Στο πλαίσιο αυτό, όμως, οι προμήθειες θα είναι φθηνότερες για τους επαγγελματίες από το 2% που ισχύει τώρα, ενώ θα είναι πολύ φθηνή και η τοποθέτηση του μηχανήματος.

4. Έκπτωση φόρου για ιατρικές δαπάνες μόνο με κάρτα. Αν λοιπόν θέλετε να έχετε έκπτωση φόρου θα πρέπει να πληρώνετε την κάθε σας ιατρική επίσκεψη με κάρτα.

5. Γεννιέται το ελληνικό IRS. Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο το επέβαλλε η Τρόικα. Τι είναι; Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας νέος εντελώς ανεξάρτητος αφορολόγητος μηχανισμός. Δεν θα έχει καμία σχέση με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ και η ��ητεία του επικεφαλής ενός διοικητικού συμβουλίου (IRS) θα είναι πενταετής.

Σκοπός της κυβέρνησης είναι με αυτά τα μέτρα να αυξήσει τα έσοδα της χώρας ώστε του χρόνου να μην χρειαστεί να γίνουν νέες περικοπές αλλά να καταφέρει να κάνει μείωση του ΦΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top