Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας: Εξετάζεται να υπάρξει ως κριτήριο ο αριθμός ΙΧ ανά νοικοκυριό

ΔΕΙΤΕ και τα υπόλοιπα σενάρια που ακούγονται

Αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας: Εξετάζεται να υπάρξει ως κριτήριο ο αριθμός ΙΧ ανά νοικοκυριό

​Τα πάνω κάτω αναμένεται να φέρει στον οικογενειακό προϋπολογισμό η αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας.

Όπως αποκάλυψε πρώτο το Star, στο υπουργείο οικονομικών εξετάζεται, η εισαγωγή κριτηρίου συνολικού αριθμού ΙΧ ανά νοικοκυριό. Έτσι νοικοκυριά με δυο ενήλικες που έχουν τρ��το ή και τέταρτο ΙΧ θα επιβαρυνθούν σε σχέση με όσα καταβάλλουν σήμερα. Αντίστοιχη επιβάρυνση θα έχει και ένας φορολογούμενος με περισσότερα από ένα ΙΧ.

Ακόμα εξετάζεται η εισαγωγή κριτηρίου αθροίσματος κυβικών των ΙΧ κάθε νοικοκυριού. Έτσι ανάλογα με τα συνολικά κυβικά αυτοκινήτων σε μια οικογένεια θα εξαρτηθεί αν θα επιβαρυνθεί περισσότερο.

Στα σενάρια που εξετάζονται είναι και η εισαγωγή κριτηρίου εμπορικής αξίας κυρίως για τα οχήματα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2010 και μετά και σήμερα τα ύψος των τελών υπολογίζεται αποκλειστικά με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους.

Τα έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας ανήλθαν το 2014 στα περίπου 1,1 δις. ευρώ και με τις παραπάνω παρεμβάσεις εκτιμάται ότι θα υπάρξει αύξηση των κρατικών εσόδων, αλλά με επιβάρυνση, όπως υποστηρίζουν στο υπουργείο Οικονομικών, των νοικοκυριών που διαθέτουν φοροδοτική ικανότητα.

BINTEO STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top