Λεφτά υπάρχουν: ΔΕΙΤΕ πόσο κοστίζουν οι αλλαγές ονομάτων των υπουργείων

Μόνο για το υπουργείο Παιδείας θα χρειαστούν 800.000 ευρώ

Λεφτά υπάρχουν: ΔΕΙΤΕ πόσο κοστίζουν οι αλλαγές ονομάτων των υπουργείων

​Τι κι αν έχουμε μπει αισίως στο τρίτο Μνημόνιο; Τι κι αν τα μέτρα που έρχονται για μισθωτούς, συνταξιούχους είναι τα πιο σκληρά των τελευταίων πέντε ετών; Από ότι φαίνεται λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πολλά για να αλλάξουν οι επιγραφές στα υπουργεία μετά τις αλλαγές στις ονομασίες τους.

Έτσι λοιπόν, τα… βαφτίσια θα μας στοιχίσουν ο κούκος αηδόνι, αφού μόνο η μετονομασία του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων θα κοστίσει στο ελληνικό Δημόσιο κοντά στα 800.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το Έθνος, τόσο κόστισε περίπου και η αλλαγή στο ίδιο υπουργείο το 2013, όταν και μετονομάστηκε σε υπουργείο Εθνικής Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δια Βίου Μάθησης, κτλ, ανάλογα με τις εμπνεύσεις της εκάστοτε κυβέρνησης.

«Μου ζήτησαν 2.000 ευρώ μόνο για να φτιάξουν τη νέα προμετωπίδα και φυσικά αποφάσισα να μην τα δώσω, αφού σκέφτηκα ότι σε λίγο μάλλον θα χρειαστεί να αλλάξουμε πάλι ονομασία», δήλωσε στην εφημερίδα παλιός γενικός γραμματέας του υπουργείου και, όπως φάνηκε, είχε δίκιο.

Γι’ αυτό εξάλλου και η ταμπέλα έξω από το υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να γράφει υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, παρά το γεγονός ότι η ονομασία του υπουργείου έχει αλλάξει πολλές φορές από το 2009 έως σήμερα.

Κι αν αναρωτιέστε γιατί μια αλλαγή επιγραφής στοιχίζει τόσο πολύ, η εξήγηση είναι… απλή! Διότι κάθε φορά που αλλάζει, θα πρέπει να αλλάξουν επίσης σφραγίδες, λογότυπα, φάκελοι, τίτλοι σπουδών, επιστολόχαρτα και πολλά ακόμα έντυπα.

Το μεγαλύτερο κόστος μάλιστα είναι οι τίτλοι σπουδών που παρέχουν τα σχολεία και υπολογίζονται σε πάνω από ένα εκατομμύριο κάθε χρόνο.

Όπως είναι φυσικό, δεν γίνεται τα σχολεία να δώσουν απολυτήρια που δεν αναγράφουν σωστά τον τίτλο του υπουργείου, οπότε δεν είναι ένα έξοδο που μπορεί να αποφευχθεί.

Το ίδιο ισχύει για τις σφραγίδες που είναι άπειρες, αλλά και τα λογότυπα που πρέπει να διανεμηθούν σε περισσότερα από 10.000 σχολεία.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top