Eπιχειρηματίες: Περιμένουν πως και πως την χαλάρωση των capital controls! ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Μαρτυρίες στο STAR για το κουπί που τραβάνε οι εισαγωγείς

Eπιχειρηματίες: Περιμένουν πως και πως την χαλάρωση των capital controls! ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Χαλάρωση των capital controls για τις επιχειρήσεις και τις πληρωμές στο εξωτερικό σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες περιμένουν πως και πως αυτή την εξέλιξη, αφού η πραγματική οικονομία στενάζει.

Ο Νίκος Μανεσιώτης μίλησε στο Star για την επιχείρηση του, που λειτουργεί εδώ και 95 χρόνια και προμηθεύει πάνω από 300 επιχειρήσεις πανελλαδικά, με μπαχαρικά και ζωοτροφές. Από τον Ιούλιο προσπαθεί με νύχια και με δόντια να ολοκληρώσει τις εισαγωγές των εμπορευμάτων.

«Το χειρότερο είναι ότι έχουμε χάσει την πιστοληπτική μας ικανότητα από τους προμηθευτές. Και πάρα πολλοί από τους προμηθευτές μας ζητάνε τα λεφτά με προπληρωμή. Καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν θέματα ρευστότητας και το κυριότερο είναι ότι μεσολαβούν διαστήματα, που ξεμένουμε από εμπορεύματα» δήλωσε ο κ.Μανεσιώτης στο Star.

Το πρόβλημα με τις επιχειρήσεις που εισάγουν ευπαθή προϊόντα είναι όταν η τράπεζα καθυστερεί να δώσει την έγκριση πληρωμής, καθώς τα εμπορεύματα "κολλάνε" στο λιμάνι,με αποτέλεσμα να αχρηστεύονται.

Η πλήρης άρση των capital controls αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ωστόσο το υπουργείο οικονομικών με πράξη νομοθετικού περιεχομένου προωθεί την χαλάρωση των περιορισμών για τις επιχειρήσεις και για τη χρήση πιστωτικών καρτών στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ, Β.Κορκίδη η άρση των capital controls θα αργήσει. Ωστόσο όπως ο ίδιος τόνισε, η σταδιακή χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων είναι απαραίτητη μέχρι το τέλος του χρόνου για να μπορέσει να δουλέψει η αγορά.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top