«Γατάκια» οι Αμερικάνοι μπροστά στους Έλληνες όσον αφορά τους φορονόμους! ΖΑΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ Νικολόπουλου:Δείτε τι θα γλιτώναμε αν εισέπρατταν τον ΦΠΑ

«Γατάκια» οι Αμερικάνοι μπροστά στους Έλληνες όσον αφορά τους φορονόμους! ΖΑΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ

​Η φοροκαταιγίδα που θα "χτυπήσει" και πάλι τους Έλληνες φορολογούμενους βρέθηκε στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Channel. Μπορεί όπως παρατήρησε η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του δελτίου ,Μάρα Ζαχαρέα να ακούμε τις τελευταίες δεκαετίες από τις εκάστοτε κυβερνήσεις υποσχέσεις για… πάταξη της φοροδιαφυγής και ανακούφιση των μισθωτών και συνταξιούχων, που πληρώνουν συνήθως τα σπασμένα, ωστόσο η πικρή αλήθεια κρύβεται στους... αριθμούς!!!

Σύμφωνα με τον οικονομικό αναλυτή, Γ.Νικολόπουλο, από το 1975 μέχρι σήμερα, δηλαδή μέσα σε 40 χρόνια έχουν έρθει στην χώρα μας ...250 φορολογικά νομοσχέδια!!!

Για να καταλάβει κανείς την φρενίτιδα φορονόμων, αρκεί να δει το παράδειγμα της Ελλάδας σε σχέση με τις ...ΗΠΑ !

sos.jpg

Στην Ελλάδα, τους τελευταίους 30 μήνες είχαμε ...6 φορονόμους με 177 άρθρα, 111 υπουργικές αποφάσεις και 138 εγκυκλίους. Όλοι τους αύξαναν τον φόρο και χαμήλωναν το όριο, που θεωρείται κάποιος πλούσιος.Από τα 60.000 ευρώ και τα 70.000 ευρώ στην αρχή της κρίσης, φτάσαμε στα 30.000 ευρώ που είναι το όριο πλούτου.

Όπως είπε ο κ.Νικολόπουλος στην κα Ζαχαρέα, τα φυσικά πρόσωπα πληρώνουν 13 δις ευρώ φόρους, ενώ τα νομ��κά πρόσωπα πληρώνουν 8 δις ευρώ τον χρόνο!!!

Πως θα ήταν η κατάσταση άραγε… αν οι κυβερνώντες είχαν πατάξει πραγματικά την φοροδιαφυγή, εισπράττοντας για παράδειγμα τον ΦΠΑ;

Ο ΦΠΑ σε ετήσια βάση, διαμορφώνεται ,όπως έχει πει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκης, στα 25 δις ευρώ, από αυτά όμως εισπράττονται μόνο τα 15 δις ευρώ (δηλαδή το 60%). Αν το κράτος μπορούσε να εισπράξει το 80% του ΦΠΑ, που είναι ο μέσος όρος στην Ευρώπη, δεν θα χρειαζόταν μέτρα ύψους 5 δις ευρώ, δηλαδή δεν θα χρειάζονταν οι... μειώσεις συντάξεις!!!

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top