ΕΡΧΕΤΑΙ φοροκαταιγίδα: Δείτε ποιους θα «χτυπήσει» (Αναλυτικά παραδείγματα)

Καθησυχαστικό το ΥΠΟΙΚ: Δεν θα προστεθεί κανένας νέος φόρος

​Την ώρα που τα κρατικά ταμεία εμφανίζουν τρύπα τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ, το οικονομικό επιτελείο ετοιμάζεται να "χτυπήσει" με νέους φόρους τα εισοδήματα. Χαρακτηριστική είναι η πρώτη δήλωση που έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με την επιστρο��ή του στο υπουργείο Οικονομικών, πως "θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερα αυτοί που έχουν".

Τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου και θα οριστικοποιηθούν τον Οκτώβριο σε διαπραγμάτευση με την τρόικα προβλέπουν ότι χαμένοι των αλλαγών θα είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, που έχουν εισόδημα από ακίνητα, μέσω της καθιέρωσης ενιαίας κλίμακας για μισθούς και ενοίκια.

Σήμερα τα ενοίκια φορολογούνται με 11% έως τις 12.000 ευρώ και με 33% για το εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

  • Ένας φορολογούμενος έχει ετήσιο εισόδημα από μισθούς 30.000 ευρώ,καθώς και άλλα 7.000 ευρώ από ενοίκια. Τώρα πληρώνει ετήσιο ��όρο εισοδήματος 6.670 ευρώ, ενώ αν γίνει ενιαία κλίμακα για μισθούς και ενοίκια θα πληρώνει 8.840 ευρώ, δηλαδή 2.170 ευρώ περισσότερα!!!

Επιβαρύνσεις επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες, μέσω της αύξησης των φορολογικών συντελεστών.

Πιο συγκεκριμένα, για εισόδημα έως 50.000 ευρώ, που σήμερα φορολογείται με 26%, υπάρχουν σενάρια για αύξηση στο 28%. Για το εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ, ο ανώτατος συντελεστής εξετάζεται να αυξηθεί από 33% στο 42%, όσο είναι δηλαδή ο ανώτατος συντελεστής για τους μισθωτούς.

Αλλαγές ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο και για την κλίμακα των μισθωτών. Το σημερινό αφορολόγητο όριο των 9.550 ευρώ εξετάζεται να αυξηθεί στα 12.000 ευρώ, με το λογαριασμό γι’ αυτήν την ελάφρυνση να μεταφέρεται σε μισθωτούς με εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ μεικτά. Σε αυτούς δηλαδή... που η κυβέρνηση φαίνεται ότι θεωρεί πλούσιους!

ΥΠΟΙΚ: ΔΕΝ θα υπάρξουν νέοι φόροι

«Δεν θα προστεθεί κανένας νέος φόρος». Αυτό επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών με ανακοίνωση του, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους Έλληνες φορολογούμενους, απαντώντας στα σενάρια που θέλουν τη νέα ηγεσία του υπουργείου να εξετάζει νέο "μαχαίρι" στις φοροαπαλλαγές και αλλαγή στη φορολογία εισοδήματος, μετά και την μεγάλη υστέρηση στα έσ��δα το πρώτο 8μηνο του έτους!!

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top