ΑΛΛΑΖΕΙ η ρύθμιση για τις 100 δόσεις: Το ξεφούρνισε λίγο μετά την ορκωμοσία του ο Αλεξιάδης

«Να μην ανησυχεί ο πολίτης.Δεν έχουμε ούτε καμία φοροκαταιγίδα,ούτε καμία καταστροφή»

​Αλλαγές στη ρύθμιση των εκατό δόσεων προανήγγειλε λίγες μόνο ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σπεύδοντας ωστόσο να καθησυχάσει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας των πολιτών.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ.Αλεξιάδης τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσουμε προβλήματα και δεν υπάρχει περίπτωση να πυροβολήσει το υπουργείο Οικονομικών τα πόδια του.

«Η ρύθμιση (των εκατό δόσεων) απευθύνθηκε σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, με έναν πρωτοφανή αριθμό, που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο ΑΦΜ. Είναι πολύ μεγάλος αριθμός. Διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν και λάθη και υπήρχαν και υπερβολές. Διαπιστώσαμε, δηλαδή, ότι άνθρωποι, οι οποίοι είχαν την οικονομική δυνατότητα εντάχθηκαν, όχι για να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, αλλά για να εκμεταλλευτούν το δημόσιο. Εάν κάποιος έχει λεφτά στην τράπεζα είναι λογικό να εντάσσεται στη ρύθμιση των εκατό δόσεων, όταν έχει κάτι εκατομμύρια στην τράπεζαδιερωτήθηκε ο κ. Αλεξιάδης.

Σύμφωνα με τον κ.Αλεξιάδη, ήταν λάθος η διάταξη του νόμου, «γι αυτό και την διορθώνουμε. Γιατί, αν πάμε σε μια λογική και αυξήσουμε τα ληξιπρόθεσμα χρέη που έφτασαν στα 80 δισεκατομμύρια, δυσθεώρητα, ναι μεν θα έχουμε υλοποιήσει κάποια δογματική λογική, αλλά δε θα έχουμε βοηθήσει την ελληνική οικονομία».

«Να μην ανησυχεί ο πολίτης...Δεν έχουμε ούτε καμία φοροκαταιγίδα, δεν έχουμε ούτε καμία καταστροφή» τόνισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι στόχος του υπουργείου είναι η δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών, ενώ στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι να γίνουν κινήσεις ενίσχυσης των υπηρεσιών και των ελεγκτικών διαδικασιών για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της φοροκλοπής και της φοροδιαφυγής.

Ο ίδιος είπε ότι «οι συντελεστές του ΦΠΑ θα επανεξεταστούν το 2016, αν μπορέσουμε και πιάσουμε την φοροδιαφυγή ,πάνω από τους στόχους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top