ΤΑΙΠΕΔ: Καμία καθυστέρηση με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

Έως τα τέλη Οκτωβρίου οι προσφορές

​Καμία καθυστέρηση δεν ��α υπάρξει στις διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σύμφωνα με στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο υπογραμμίζει ότι έως τα τέλη Οκτωβρίου θα έχουν υποβληθεί οι δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου.

Μέχρι τότε αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο νόμου που θα αφορά τη νέα σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ και θα ορίζει τους όρους χρήσης και εκμετάλλευσης της γης, των κτισμάτων και της υποδομής της χερσαίας ζώνης του λιμανιού.

Θα ορίζει επίσης το ποσοστό του ετήσιου συναλλάγματος προς το κράτος, ενώ θα αφαιρεθούν από τον ΟΛΠ οι διοικητικές και ρυθμιστικές εξουσίες.

Ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί μια αρχή λιμένος που θα αναλάβει τη διοίκηση.

Ό��ως είπε το στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ, ανάλογα με τις επενδύσεις που θα γίνει από το νέο επενδυτή θα διατεθεί επιπλέον ποσοστό έως και το 67% συνολικά της επιχείρησης.

Μνηστήρες για την απόκτηση του ΟΛΠ είναι η Cosco, η δανέζικη APM Terminals και η ICTS από τις Φιλιππίνες.

Ενδιαφέρον για την απόκτηση του 67% έχουν εκφράσει και οχτώ επενδυτικά σχήματα: APM Terminals, B.V., Deutsche Invest Equity Partners, GmbH, Duferco Participations Holding S.A., International Container Terminal Services, Inc, Mitsui & Co., Ltd., P&O Steam Navigation Company (DP World), Russian Railways JSC / GEK TERNA S.A. και Υilport Holding Inc.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top