Έρχονται κατασχέσεις μισθών και καταθέσεων για χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία

Με το καλημέρα σας έρχονται τα κακά μαντάτα

​Άσχημα τα μαντάτα για όσους έχουν χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αφού θα οδηγούν προσεχώς σε κατασχέσεις μισθών και καταθέσεων, ακόμα και σε πλειστηριασμούς ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρχές Οκτωβρίου ενεργοποιείται η διαδικασία αποστολής ειδοποιητηρίων από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών προς τους οφειλέτες, για χρέη που φτάνουν έως και τα 6 δισ. ευρώ.

Επίσης το ΚΕΑΟ θα έχει πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 600.000 οφειλετών, καθώς περιλαμβάνεται ως προαπαιτούμενο για την επόμενη αξιολόγηση στο τρίτο Μνημόνιο, παράλληλα με τη διασύνδεση του ΚΕΑΟ με το Taxis.

Από το σύνολο των οφειλετών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, περίπου 300.000 έχουν ήδη ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων, όμως το ΚΕΑΟ μπορεί να ελέγξει τις περιπτώσεις αυτές για να διαπιστώσει αν έχουν την οικονομική επάρκεια να εξοφλήσουν νωρίτερα την οφειλή τους.

Σημειώνεται ότι στη ρύθμιση των 100 δόσεων έχουν μπει 128.716 οφειλέτες, οι οποίοι ρύθμισαν συνολικά χρέη ύψους 3,8 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εισπραχθεί 151,4 εκατ. ευρώ.

Οι συνολικές εισπράξεις μάλιστα από την έναρξη λειτουργίας του ΚΕΑΟ τον περασμένο Ιούνιο ξεπέρασαν τα 670 εκατ. ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top