ΚΑΤΑΝΤΙΑ: Βγήκαν τα τεφτέρια μέχρι και στα σχολικά κυλικεία

Στα ύψη οι τιμές μετά την αύξηση του ΦΠΑ

ΚΑΤΑΝΤΙΑ: Βγήκαν τα τεφτέρια μέχρι και στα σχολικά κυλικεία

​Ούτε το καθημερινό τους κολατσιό δεν μπορούν να αγοράσουν από το κυλικείο του σχολείου τους αρκετοί μαθητές στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να έχουν ανοίξει και πάλι τα τεφτέρια, ώστε να μην μένουν οι μαθητές νηστικοί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Κυλικειαρχών Θεσσαλονίκης, Σ. Φακούδη, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ακόμα και σε περιοχές που θεωρούνται… εύπορες, πολλά παιδιά δεν μπορούν να δώσουν ούτε ένα ευρώ για να αγοράσουν κάτι από το κυλικείο με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να τους δίνουν βερεσέ.

Όπως είπε, όταν ο ίδιος διαπίστωσε ότι κάποιοι γονείς αδυνατούσαν να δώσουν χρήματα στα παιδιά τους για το κολατσιό τους στο σχολείο, διέγραψε τα χρέη τους στο τέλος της χρονιάς.

«Η κρίση έχει αλλάξει τις συνήθειες των παιδιών, που σε μεγάλο ποσοστό πλέον δεν αγοράζουν κάτι από το κυλικείο, αλλά φέρνουν το κολατσιό τους από το σπίτι. Υπάρχει όμως κι ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών, τουλάχιστον 20%, που αδυνατούν να κάνουν ακόμη κι αυτό, δηλαδή να πάρουν μαζί τους φαγητό από το σπίτι», είπε ο κ. Φακούδης.

Μάλιστα όπως τόνισε το πρόβλημα επιδεινώνεται με το πέρασμα των χρόνων, με αποτέλεσμα αρκετά σχολικά κυλικεία να έχουν βάλει λουκέτο.

Ειδικά φέτος με την αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, οι τιμές των προϊόντων που πωλούνται στα κυλικεία εκτός από το νερό και το κυλικείο θα αυξηθούν σε σχέση με πέρσι.

Για παράδειγμα η τυρόπιτα που πέρσι πωλούνταν 1 ευρώ, φέτος θα πωλείται 1,10 ευρώ.

Ανώτατες τιμές

Σύμφωνα με το ΚΕΠΚΑ στα σχολικά κυλικεία ισχύουν οι παρακάτω ανώτατες τιμές για τα προϊόντα που πουλάνε:

α) Σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης
ή λευκό, με τυρί (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας, ελαιολάδου και άλλων): 1,10

β) Σάντουιτς ή τοστ από ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό με τυρί και γαλοπούλα (με προσθήκη ή μη λαχανικών, τομάτας, ελαιολάδου και άλλων): 1,35

γ) Απλό αρτοσκεύασμα (σουσαμένιο κουλούρι) σε ατομική συσκευασία 40 γραμμαρίων τουλάχιστον: 0,40

δ) Τυρόπιτα - σπανακόπιτα με τυρί φέτα ή κασέρι βάρους 120 γραμμαρίων: 1,10

ε) Εμφιαλωμένο νερό των 500 ml, εγχώριο ή μη, εντός ή εκτός ψυγείου: 0,35

στ) Φυσικοί χυμοί φρούτων με 100% χυμό (χωρίς πρόσθετη ζάχαρη) σε ατομική συσκευασία 250 ml: 0,95

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top