Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 17/09/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 17/09/2015

​Με το βλέμμα στραμμένο στις σημερινές ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες διεύρυναν τα κέρδη των προηγούμενων ημερών, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι πρόσφατοι κλυδωνισμοί στην Κίνα θα έχουν αντίκτυπο στις σημερινές αποφάσεις της Τράπεζας.

Στην Ευρωπαϊκή συνεδρίαση το κλίμα ήταν θετικό από τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών, για να δεχτεί περαιτέρω ώθηση από την τελευταία μέτρηση για τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, ο οποίος υποχώρησε στο 0.1% έναντι του επιπέδου 0.2% του προηγούμενου μήνα. Σε αυτό το πλαίσιο οι FTSE, DAX και CAC ενισχύθηκαν κατά 1.49%, 0.38% και 1.67%, αντίστοιχα.

Στη συνεδρίαση της λεωφόρου Αθηνών το σενάριο για συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας κερδίζει έδαφος μέρα με την ημέρα, γεγονός που αποτιμάται θετικά από το επενδυτικό κοινό. Με κύριο οδηγό τα τραπεζικά χαρτιά που έκλεισαν με άνοδο κατά 6.5%, ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με κέρδη κατά 1.51%. Αυτό που διαφοροποίησε τη χθεσινή συνεδρίαση σε σχέση με τις προηγούμενες, είναι το γεγονός ότι η εν λόγω άνοδος σημειώθηκε με αυξημένο όγκο συναλλαγών που άγγιξε τα 51 εκατ. Ευρώ.

Παρόμοια η εικόνα και στις ΗΠΑ οπού οι βασικοί δείκτες σημείωσαν τη δεύτερη ημέρα κερδών, με τους Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 να ενισχύονται κατά 0.84%, 0.59% και 0.87%, αντίστοιχα. Παράλληλα, άλμα κατά 5.7% σημείωσε το αργό πετρέλαιο τύπου WTI στα 47.15 δολάρια, καθώς η εβδομαδιαία μέτρηση για τα αποθέματα κατέδειξε ότι αυτά μειώθηκαν κατά 2.1 εκατ. βαρέλια.

Οι Ασιατικές αγορές συνεχίζουν το ανοδικό σερί για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, με τους Hang Seng και Nikkei να διευρύνουν τα κέρδη τους κατά 0.98% και 1.39% στη σημερινή πρωινή συνεδρίαση. Στις σημαντικές μακροοικονομικές επιδόσεις που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, ξεχωρίζει η αύξηση των Ιαπωνικών εξαγωγών κατά 3.1% σε μηνιαία βάση και παρά το γεγονός ότι η εν λόγω μέτρηση υπολείπεται των αντίστοιχων προβλέψεων των αναλυτών, αποτιμήθηκε θετικά από τους επενδυτικούς κύκλους.

Στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ παραμένει σχεδόν αμετάβλητο σήμερα το πρωί έναντι του Δολαρίου ΗΠΑ (1.1289), υποχωρεί κατά 0.08% σε σχέση με τη Βρετανική Στερλίνα, ενώ καταγράφει ισχυρή άνοδο κατά 0.24% σε σχέση με το Γιέν Ιαπωνίας (136.43).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο κυριαρχεί η πολυαναμενόμενη ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της επιτροπής νομισματικών υποθέσεων (FOMC), με το χρονοδιάγραμμα να έχει οριστεί ως εξής: στις 18:00 GMT αναμένεται η απόφαση για το επίπεδο των παρεμβατικών επιτοκίων, στις 18:30 GMT έχει προγραμματιστεί η συνέντευξη τύπου της Janet Yellen και στις 19:00 θα δωθούν στη δημοσιότητα οι προβλέψεις της εν λόγω επιτροπής για την πορεία της οικονομίας.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία του CME Group, οι τιμές στα παράγωγα προϊόντα καταδεικνύουν μια πιθανότητα κατά 21% για την αύξηση των επιτοκίων από την Fed, σαφώς μειωμένη σε σχέση με την πιθανότητα 45% που καταδείκνυαν τον προηγούμενο μήνα, πριν από τις αναταράξεις στην Κίνα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top