Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 16/09/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 16/09/2015

​Ήπιες μεταβολές και ισχνοί όγκοι συναλλαγών ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της χθεσινής συνεδρίασης, τα οποία αναμένεται να παραμείνουν και σήμερα, καθώς πλησιάζουμε στις αυριανές αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Όσον αφορά ��ην Ευρωπαϊκή συνεδρίαση, το επενδυτικό κλίμα δέχτηκε ώθηση από τη διεύρυνση του εμπορικού πλεονάσματος της Ευρωζώνης στα 31.4 δις Ευρώ, μέτρηση που αποτελεί την υψηλότερη των τελευταίων 11 ετών. Παράλληλα, οι δηλώσεις ανώτατων αξιωματούχων της ΕΚΤ οι οποίοι αφήνουν ανοιχτό το παράθυρο επέκτασης του υφιστάμενου προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης για όσο αυτό κριθεί αναγκαίο, αποτιμάται θετικά από την επενδυτική κοινότητα. Σε αυτό το πλαίσιο οι FTSE, DAX και CAC ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με κέρδη κατά 0.87%, 0.56% και 1.13%, αντίστοιχα.

Την επανάληψη του μοτίβου της Δευτέρας παρακολουθήσαμε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς οι απώλειες του τραπεζικού κλάδου κατά 1.77%, υπερκεράστηκαν από τα κέρδη στις μετοχές των υπόλοιπων κλάδων, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να ενισχυθεί κατά 1.36%. Ο καθαρός συναλλακτικός όγκος παρέμεινε στα γνώριμα επίπεδα των τελευταίων ημερών και δεν ξεπέρασε τα 29 εκατ. Ευρώ.

Παρόμοια η εικόνα και στις ΗΠΑ, οπού οι επιδόσεις των δεικτών για το λιανεμπόριο και τη βιομηχανική παραγωγή υπολείπονται των αντίστοιχων προβλέψεων των αναλυτών, συνηγορώντας προς μια μετάθεση των σημαντικών αποφάσεων σε μεταγενέστερη συνεδρίαση της Fed. Σαν αποτέλεσμα, οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 ενισχύθηκαν κατά 1.4%, 1.14% και 1.28%, αντίστοιχα.

Το θετικό κλίμα παραμένει στην πρωινή συνεδρίαση των Ασιατικών αγορών, οι οποίες ανακάμπτουν από τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, βάσει των προσδοκιών για μια ήπια στάση της Fed στο θέμα των επιτοκίων. Στο Χονγκ Κόνγκ o Hang Seng ενισχύεται κατά 1.06%, ενώ ο Ιαπωνικός Nikkei, καταγράφει άνοδο κατά 0.69%, παρά το ενισχυμένο Γιέν.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ κινείται ανοδικά σήμερα το πρωί, καταγράφοντας άνοδο κατά 0.11% και 0.16% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1281) και τη Βρετανική Στερλίνα (0.7357), ενώ υποχωρεί κατά 0.11% έναντι του Γιέν Ιαπωνίας (135.55).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζουν οι μετρήσεις των δεικτών τιμών καταναλωτή για την Ευρωζώνη και τις ΗΠΑ, η ανακοίνωση των οποίων αναμένεται στις 09:00 και 12:30 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top