Νέο ποινολόγιο ετοιμάζει η εφορία

Ποιες θα είναι οι αλλαγές

Νέο ποινολόγιο ετοιμάζει η εφορία
Προετοιμασία και για τις αλλαγές στο ποινολόγιο της εφορίας γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες στο υπουργείο Οικονομικών.
Έχει συσταθεί ειδική επιτροπή με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων φορέων του κλάδου των φοροτεχνικών καθώς και εμπειρογνωμόνων των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας.
Μάλιστα χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σε τεχνικό επίπεδο στο υπουργείο Οικονομικών στην οποία τέθηκαν επί τάπητος οι προβλέψεις του νέου μνημονίου για το θέμα των ποινών της εφορίας για τις φορολογικές παραβάσεις.
Οι αλλαγές αυτές θα είναι:
Εξορθολογισμός των προστίμων που προβλέπονται στο άρθρο 54 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και αφορούν στις λεγόμενες "διαδικαστικές" παραβάσεις.
• Η επαναφορά της δυνατότητας "συμβιβασμού" με την πληρωμή μέρους του προστίμου όταν ο παραβάτης δεν προσφεύγει στη δικαιοσύνη και δεν αμφισβητεί τα αποτελέσματα του ελέγχου.
Αύξηση των προστίμων που προβλέπονται στο άρθρο 55 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας και αφορούν στις παραβάσεις φοροδιαφυγής. Πρόκειται για τις περιπτώσεις που από πράξεις ή παραλείψεις των φορολογούμενων προέκυψε σημαντική απώλεια εσόδων του δημοσίου.
Κατάργηση των εξοντωτικών προστίμων 100% για την καθυστέρηση ακόμη και μιας ημέρας της υποβολής δήλωσης για την απόδοση παρακρατούμενων φόρων, όπως είναι ο Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών από τις επιχειρήσεις.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top