Από «δύο χωριά χωριάτες» έγιναν Μητρόπουλος-Νεφελούδης για το ασφαλιστικό-Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

"Λέτε ψέματα" έλεγε ο ένας-"Να ανακαλέσετε,γύρισα σπίτι μου κλαίγοντας" έλεγε ο άλλος

​Κόντρα ξέσπασε το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη μεταξύ του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Α.Μητρόπουλου και του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Α.Νεφελούδη με αφορμή τις καταγγελίες του πρώτου ότι σύντομα θα δίνονται συντάξεις με βάση την ακίνητη περιουσία, όπως γίνεται στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Ο κ.Νεφελούδης, ο οποίος διέψευσε την Δευτέρα με επίσημη δήλωση του τον κ.Μητρόπουλο, σήμερα επανήλθε στον ΑΝΤ1, επιμένοντας ότι πουθενά στο τρίτο μνημόνιο δεν υπάρχει αναφορά για "δήθεν" ρήτρες (ιδιοκτησίας, απαρέγκλιτης εφαρμογής και απαγόρευσης διατύπωσης εναλλακτικού προγράμματος), αντιθέτως όπως διευκρίνισε, οι Θεσμοί είναι πρόθυμοι να δεχτούν ισοδύναμα.

Ο κ.Μητρόπουλος παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή και αφού εξέφρασε την εκτίμηση του στην οικογένεια Νεφελούδη, επέμεινε στους ισχυρισμούς του, με το επιχείρημα ότι αναφέρεται σε παράγραφο «από το ονομαστικό στο πραγματικό εισόδημα», τονίζοντας ότι κάποια ζητήματα είναι στο κενό και παραπέμποντας στην νέα αρχιτεκτονική του ασφαλιστικού (για τους ασφαλισμένους πριν και μετά το 1992).

Στο ερώτημα "αν θα τα έλεγε αυτά ακόμη και αν ήταν υποψήφιος στις λίστες του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου", ο κ.Μητρόπουλος δήλωσε ότι «αφού δεν ψήφισα το τρίτο μνημόνιο, θα παραιτούμουν από αυτές τις θέσεις; μην με εγκαλείτε. Αυτό που είπα, το είπα ως φόβο, γιατί πάμε σε ένα σκληρό Ασφαλιστικό. Ξέρετε τι είναι να ζητάμε από τις ελληνίδες 12.000 μέρες ασφάλισης, όταν σήμερα μόνο το 2-3% επιτυγχάνει αυτό το στόχο».

Οι δηλώσεις του κ.Μητρόπουλου, προκάλεσαν την παρέμβαση του κ.Νεφελούδη, ο οποίος επέμεινε, ότι υπάρχει πρόβλεψη για ισοδύναμα, εκτιμώντας ότι αυτά θα βρεθούν (δηλαδή μέτρα ύψους περίπου 1,8 δις ευρώ).

«Όλοι μας είμαστε διαβασμένοι, εγώ διάβασα το μνημόνιο… επειδή ήθελα να ανταποκριθώ στις αρμοδιότητες μου ως γενικός γραμματέας, εσείς κύριε Μητρόπουλε είχατε δηλώσει ότι δεν το είχατε διαβάσει … Αυτές είναι ιδέες και σκέψεις που είναι υπό αίρεση. Έχει άλλα ως προαπαιτούμενα και άλλα ως παραδοτέα. Άλλο είναι να διατυπώνουμε απόψεις και άλλο θέμα είναι να καλλιεργούμε πανικό με θέματα ανυπόστατα σε μια πάρα πολύ ευαίσθητη κατηγορία, που είναι οι συνταξιούχοι» πρόσθεσε ο κ.Νεφελούδης, τονίζοντας ότι η επιτροπή 12 επιστημόνων του υπουργείου Εργασίας που έχει αναλάβει να παρουσιάσει πλήρες σχέδιο για το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας κάνει ότι μπορεί.

Στην συνέχεια ο κ.Μητρόπουλος, τον κάλεσε να δηλώσει, ότι δεν θα ισχύσουν τα εισοδηματικά κριτήρια.

«Δεν είναι δυνατό μια βδομάδα πριν τις εκλογές… Πέντε λεπτά δημοσιότητας δεν είναι ικανά για να μπορέσουν να δημιουργήσουν πανικό στον έλληνα συνταξιούχο. Εγώ ...απαιτώ να είμαστε απολύτως ακριβείς ειδικά για τέτοιες κατηγορίες, όπως οι συνταξιούχοι. Θα έπρεπε να λέτε την αλήθεια, η επιτροπή προσπαθεί να βρει ισοδύναμα» είπε ο κ.Νεφελούδης, απευθυνόμενος στον κ.Μητρόπουλο, κατηγορώντας τον για το «παρών» στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου.

«Μετάνιωσα που δεν ψήφισα "όχι" στο τρίτο μνημόνιο, γύρισα στο σπίτι μου, κλαίγοντας. Εξέφρασα μόνο την ανησυχία μου» είπε στην συνέχεια ο κ.Μητρόπουλος με τον κ.Νεφελούδη να αντιδρά ξανά, κατηγορώντας τον για ψέματα.

Αν και στην συνέχεια ο κ.Μητρόπουλος τον κάλεσε να ανακαλέσει, ο κ.Νεφελούδης επέμεινε στην άποψη του, τονίζοντας ότι ...πουθενά στο τρίτο μνημόνιο δεν περιγράφεται η σχέση ακίνητης περιουσίας με τις συντάξεις.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top