Το υπ.Εργασίας διαψεύδει τον Μητρόπουλο:Δεν θα δίνονται συντάξεις με βάση την ακίνητη περιουσία

Σφοδρή επίθεση στον γνωστό εργατολόγο

Το υπ.Εργασίας διαψεύδει τον Μητρόπουλο:Δεν θα δίνονται συντάξεις με βάση την ακίνητη περιουσία

​Την αντίδραση του υπουργείου Εργασίας προκάλεσε η δήλωση του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Α.Μητρόπουλου πως σύντομα «οι συντάξεις θα καταβάλλονται σε σχέση με την ακίνητη περιουσία, όπως γίνεται στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία».

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Νεφελούδης, διέψευσε τον κ.Μητρόπουλο, τονίζοντας ότι στο τρίτο μνημόνιο δεν υπάρχει καμία αναφορά για "δήθεν" ρήτρες (ιδιοκτησίας, απαρέγκλιτης εφαρμογής και απαγόρευσης διατύπωσης εναλλακτικού προγράμματος), αντιθέτως όπως διευκρινίζει οι Θεσμοί είναι πρόθυμοι να δεχτούν ισοδύναμα. Σύμφωνα με τον κ.Νεφελούδη, αυτό το έργο έχει αναλάβει επιτροπή 12 επιστημόνων του υπουργείου Εργασίας, επί υπουργίας κ.Κατρούγκαλου, η οποία μέχρι τον Νοέμβριο 2015 θα παρουσιάσει πλήρες σχέδιο για το συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.

«Πουθενά δεν αναφέρεται ότι υφίσταται οποιαδήποτε σχέση μεταξύ της σύνταξης, της ιδιοκτησίας ή της ακίνητης περιουσίας του συνταξιοδοτούμενου, σε κανένα σημείο του μνημονίου και πολύ περισσότερο στα σημεία τα οποία, ψευδώς, επικαλείται ο "έγκριτος" εργατολόγος» τονίζει ο κ.Νεφελούδης, αφήνοντας αιχμές για τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καταλαβαίνω την αγωνία του κ. Μητρόπουλου να προβάλλει στα ΜΜΕ τις εσφαλμένες θέσεις του μετά τον αποκλεισμό του από τις επερχόμενες εκλογές λόγω της δικαστικής εμπλοκής του, όμως αποτελεί κορυφαίο ατόπημα να δημιουργείται, πανικός, με ψεύδη και ανακρίβειες, στον ευαίσθητο κοινωνικό χώρο των ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Ελάχιστη υποχρέωσή του, είναι η άμεση ανάκληση όλων των ανακριβών ανακοινώσεων του», καταλήγει ο κ.Νεφελούδης.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top