Η εφορία σε ρόλο Big Brother: Στο φως όλες οι κινήσεις των λογαριασμών σε βάθος 10ετίας!

Τίθεται σε πλήρη λειτουργία το περίφημο καταθεσιολόγιο

Ηλεκτρονική πρόσβαση στα στοιχεία των τελευταίων 10 ετών για την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των φορολογούμενων θα έχουν οι ελεγκτές της εφορίας.

Με απόφαση του υπηρεσιακού αναπληρωτή υπουργού Τρύφωνα Αλεξιάδη, τίθεται σε πλήρη λειτουργία το περίφημο καταθεσιολόγιο, δηλαδή το ηλεκτρονικό σύστημα άμεσης διαβίβασης και διεκπεραίωσης αιτημάτων των φορολογικών και δικαστικών αρχών για την άρση του τραπεζικού απορρήτου και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών φυσικών και νομικών προσώπων που ελέγχονται για οικονομικά εγκλήματα.

Στόχος της λειτουργίας του συστήματος αυτού είναι να διαβιβάζονται και να διεκπεραιώνονται με ταχύτατες διαδικασίες όλα τα αιτήματα παροχής πληροφοριών για την κίνηση τραπεζικών λογαριασμών, τα οποία υποβάλλονται από τις φοροελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Οι ελεγκτικές υπηρεσίες θα έχουν δικαίωμα αυτοματοποιημένης πρόσβασης στο σύστημα αυτό για να λαμβάνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται προς διευκόλυνση των ελέγχων που πραγματοποιούν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top