Κορκίδης για ντιμπέιτ: Για τη συμφωνία και τα προαπαιτούμενα δεν μας είπε κανείς τίποτα

«Ελπίζουμε να μην μεγαλώσει ο μετεκλογικός λογαριασμός»

Αιχμηρή κριτική για το χθεσινό ντιμπέιτ άσκησε ο Βασίλης Κορκίδης, λέγοντας ότι δεν μίλησε κανείς για την ουσία, δηλαδή για τα δύσκολα μέτρα στα προαπαιτούμενα για τις δόσεις.

«Στο debate των πολιτικών αρχηγών έχω να πω ότι κουβέντα δεν ακούστηκε για το πως και ποιός θα πληρώσει τελικά το... μάρμαρο» είπε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κάνοντας λόγο για δύσκολα προαπαιτούμενα, που θα ξεκλειδώσουν τις επόμενες δόσεις του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος.

«Ένα από τα σημαντικότερα νομοσχέδια, μαζί με το ασφαλιστικό, που θα πρέπει επίσης να έχει συμφωνηθεί με τους πιστωτές της χώρας είναι και το φορολογικό. Ως εκ τούτου, χωρίς να παραβλέπουμε τις αναδρομικές φοροεπιβαρύνσεις 3,6 δισ. ευρώ, εντός του 2015, τουλάχιστον ευελπιστούμε ότι, ο "μετεκλογικός λογαριασμός" δεν θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο, λόγω των καθυστερήσεων σχηματισμού κυβέρνησης, αφού θα καταστήσει δυσχερέστερη την αξιολόγηση της χρηματοδότησης, τη συζήτηση περί αναδιάρθρωσης του χρέους, αλλά και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» πρόσθεσε ο κ. Κορκίδης, καταλήγοντας ότι «το φορολογικό περιβάλλον όπως έχει διαμορφωθεί το 2015 σ�� συνδυασμό με τον "μετεκλογικό λογαριασμό" που θα ξεπεράσει τα 11 δισ. ευρώ μέχρι τέλος του χρόνου, είναι σαφές ότι δεν βοηθά την υγιή επιχειρηματικότητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top