Για...διακοσμητικό είχαν τις ταμειακές μηχανές, αλλά πιάστηκαν!Δείτε στοιχεία του ΥΠΟΙΚ

Διενεργήθηκαν 4.135 έλεγχοι σε 4.118 επιχειρήσεις

​Δύο στις δέκα ελληνικές επιχειρήσεις φαίνεται πως παρανομούν, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, διενεργήθηκαν 4.135 έλεγχοι σε 4.118 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε …837 από αυτές.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι εβδομάδων, σε 32.702 ελέγχους εντοπίστηκαν 19.604 παραβάσεις σε 6.245 επιχειρήσεις.

Από τον έλεγχο που διενήργησαν,τα εντεταλμένα συνεργεία ελέγχου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ΣΔΟΕ Κεντρικής & Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ξεχώρισαν οι δύο παρακάτω περιπτώσεις:

-σε παραλιακή ξενοδοχειακή μονάδα του νομού Πιερίας, διαπιστώθηκε, μετά από αντιπαραβολή του κατασχεθέντος ανεπίσημου βιβλίου κίνησης πελατών με τα εκδοθέντα φορολογικά στοιχεία, η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων για χρονική περίοδο 104 ημερών σε 1.270 διανυκτερεύσεις, που εκτιμάται ότι αντιστοιχούν σε 350–400 παραβάσεις μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων.

-σε υπαίθρια εκδήλωση με καλλιτεχνικό πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη, κατόπιν διακριτικής παρακολούθησης στο χώρο της εκδήλωσης, στον οποίο υπήρχαν τρεις φορολογικές ταμειακές μηχανές (ΦΤΜ) που δεν εξέδιδαν φορολογικά στοιχεία, διαπίστωσαν τη μη έκδοση αποδείξεων σε 350 περιπτώσεις πελατών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top