Το ένα στα δύο δάνεια είναι «κόκκινο»!

Μόνο το 15% των δανειοληπτών πλήρωσε κανονικά την δόση Ιουλίου

Σχεδόν ένα στα δυο δάνεια είναι κόκκινα. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον Ιούλιο λόγω των κεφαλαιακών ελέγχων και της αβεβαιότητας που επικρατούσε, μόνο το 15% των δανειοληπτών που εξυπηρετούσαν την οφειλή τους πλήρωσαν κανονικά τη δόση!

Έτσι το «βουνό» των κόκκινων δανείων συνέχισε να ψηλώνει και ξεπέρασε τα 100 δισ. ευρώ σε σύνολο 248 δισ. ευρώ που έχουν δοθεί από τις ελληνικές τράπεζες.

Ενδιαφέρον όμως έχει η τάση των δανειοληπτών τον μήνα Αύγουστο, καθώς το 80% πλήρωσε την δόση του δανείου τον μήνα που πέρασε.

Οι περισσότεροι δανειολήπτες πάντως δεν είχαν πλέον καμία προσδοκία για διαγραφή του δανείου μετά τον μήνα που πέρασε, σε αντίθεση με τις ελπίδες που είχαν δημιουργήσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με όσα είχαν αφήσει να εννοηθεί, πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι κάποιοι πλήρωσαν ώστε να μειωθεί το ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό τους, υπό τον φόβο του «κουρέματος» των καταθέσεων!

Πάντως, οι εκπρόσωποι των δανειστών με το «καλημέρα» στην επόμενη συνάντησή τους με τις ελληνικές αρχές θα ξεκινήσουν την συζήτηση για την λύση, η οποία εξαρτάται από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Για το ίδιο θέμα συναντήθηκε σήμερα ο υπηρεσιακός υπουργός Ο��κονομικών Γιωργος Χουλιαράκης με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.
τ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top