Κανονικά η ειδική εισφορά αλληλεγγύης στους συνταξιούχους άνω των 65 ετών

Καθησυχάζει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

​Διευκρινίσεις για την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στους συνταξιούχους άνω των 65 ετών που φορολογούνται βάσει τεκμηρίων έδωσαν στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Όπως τονίζουν ορ��ώς επεβλήθη η ειδική εισφορά αλληλεγγύης στη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα και οι διευκρινίσεις δόθηκαν, καθώς δημοσιεύματα παρουσίαζαν ως λανθασμένη την απόφαση αυτή.

Τα στελέχη της ΓΓΔΕ τονίζουν ακόμα ότι ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος προβλέπει ότι οι ετήσιες αντικειμενικές δαπάνες για τους συνταξιούχους, οι οποίοι έχουν υπερβεί το 65ο έτος της ηλικίας τους, εφαρμόζονται μειωμένες κατά 30%.

Όμως όπως υπογραμμίζουν η διάταξη αυτή αφορά στην φορολογία εισοδήματος και όχι στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την οποία ο νόμος προβλέπει ότι το τεκμαρτό εισόδημα που προκύπτει από τις αντικειμενικές δαπάνες και υπηρεσίες διαβίωσης, δεν μειώνεται κατά ποσοστό 30% για τους συνταξιούχους άνω των 65 ετών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top