Από 1η Οκτωβρίου: «Χέρι» σε ακίνητα, μισθούς και συντάξεις για οφειλές!

Κατασχέσεις-«εξπρές» για αρρύθμιστες οφειλές 6 δισ. ευρώ

Κατασχέσεις - «εξπρές» για αρρύθμιστες οφειλές 6 δισ. ευρώ έρχονται αμέσως μετά τις εκλογές.

Την ενεργοποίηση, από την 1η Οκτωβρίου και μετά, των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης που είχαν «παγώσει» (όπως και οι καταβολές εισφορών και δόσεων) αρχικά λόγω του δημοψηφίσματος και των capital controls και -στη συνέχεια- εξ αιτίας της προκήρυξης των εθνικών εκλογών, επιβάλλουν οι εισπρακτικοί στόχοι του επιχειρησιακού σχεδίου του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών και η προβλεπόμενη ενίσχυση των εσόδων των Ταμείων μέσω των συσσωρευμένων-ανείσπρακτων οφειλών.

Για τις περισσότερες οφειλές, οι σχετικοί φάκελοι και οι ειδοποιήσεις έχουν ετοιμαστεί και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αρχίσουν να αποστέλλονται από τον επόμενο μήνα κατά προτεραιότητα σε μεγαλο-οφειλέτες, οι οποίοι ήταν και παραμένουν στο... στόχαστρο.

Στο ηλεκτρονικό μητρώο του ΚΕΑΟ έχει «μεταφερθεί», έως σήμερα, από τα ασφαλιστικά ταμεία μόνο το 25% των οφειλετών και συγκεκριμένα 268.544 οφειλέτες με οφειλές 14,5 δισ. ευρώ, ��πως φαίνεται στον πίνακα.

Το ΙΚΑ, για παράδειγμα, έχει «μεταφέρει» οφειλές 108.041 εργοδοτών και χρέη προς είσπραξη ύψους 8,4 δισ. ευρώ από ένα σύνολο 546.712 που, επισήμως, έχει στις λίστες του, ενώ ο ΟΑΕΕ έχει στείλει στο ΚΕΑΟ οφειλέτες με χρέη από 5.000 ευρώ - 15.000 ευρώ και από 40.001 ευρώ και πάνω «κρατώντας» στα συρτάρια την πολυπληθέστερη ομάδα οφειλετών (όσοι χρωστούν από 15.001 ευρώ έως 40.000 ευρώ).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top