ΓΣΕΕ: Τι Αθήνα τι… Βαρσοβία στους μισθούς!

Με μισθούς «χαρτζιλίκι» αμείβονται οι Έλληνες

ΓΣΕΕ: Τι Αθήνα τι… Βαρσοβία στους μισθούς!
Ο κατώτατος μισθός του Έλληνα εργαζόμενου είναι σε πολλές περιπτώσεις αντίστοιχος με αυτόν του Πολωνού, σύμφωνα με την έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Τρεις βασικούς λόγους εντοπίζει ο 22χρονος τελειόφοιτος της γυμναστικής Ακαδημίας Νίκος Παπαδάκης, που αποδεικνύουν στην πράξη γιατί οι μισθοί στην Ελλάδα τείνουν να γίνουν ίδιοι με αυτούς της Πολωνίας: Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας αυξάνουν την προσφορά, μειώνουν τους μισθούς και παράλληλα αυξάνεται η μαύρη εργασία.

«Δυστυχώς είμαι με την αγωνία και εγώ όπως οι περισσότεροι, προσπαθούμε στο κυνήγι είμαι και εγώ έστω και με λίγα χρήματα. Είμαι απογοητευμένος ναι, γιατί κάνω και εγώ τα δικά μου όνειρα αλλά μου τα γκρεμίζουν οι καταστάσεις όπως είναι» δηλώνει στο Star.

Σύμφωνα με την ��κθεση της ΓΣΕΕ, στην Ισπανία, τη Μάλτα, ακόμη και τη Σλοβενία , οι κατώτατοι μισθοί μοιάζουν άπιαστοι για τους Έλληνες. Στην Πολωνία ο πρώτος μισθός ξεκινά από τα 360 ευρώ Στην Ελλάδα αν και ο κατώτατος μισθός βρίσκεται στα 586 ευρώ το μήνα, πολλοί εργαζόμενοι δεν παίρνουν αυτά τα χρήματα.

Οι μισθοί αυτό είναι συγκεκριμένα στις χώρες αυτές: .

Ισπανία: 756,7 ευρώ/μήνα
Μάλτα: 720 ευρώ/μήνα
Σλοβενία: 763 ευρώ/μήνα
Πολωνία: 360 ευρώ/μήνα
Ελλάδα: 586 ευρώ/μήνα

«Έχουμε ανθρώπους οι οποίοι εργάζονται οκτάωρα και αμείβονται με μετρική απασχόληση. Είναι εργασιακός μεσαίωνας, καθώς όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι, όπως έχουμε μέσα από την επιθεώρηση εργασίας όχι απλά αμείβονται λιγότερο, αλλά δεν αμείβονται» δηλώνει στο Star η εργατολόγος Μαρελέν Ασημακοπούλου.

Από τα στοιχεία της Έκθεσης του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ που θα παρουσιαστούν στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης προκύπτει ότι η χώρα μας βρίσκεται στην 10 θέση με τους κατώτατους μισθούς, με 7 στους δέκα να είναι μερικώς απασχολούμενοι, τουλάχιστον στα χαρτιά. Φαίνεται πως δικαιώνεται ως… μάντης κακών, ο σκληροτράχηλος του ΔΝΤ Πωλ Τόμσεν ότι τα 300 ευρώ μισθός, είναι καλά για τους Έλληνες καθώς ανήκουμε στην Νοτιοανατολική Ευρώπη…

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top