Είδηση για χειροκρότημα:ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ οι τιμές εισιτηρίων για θέατρο και σινεμά-ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ!

Καταργήθηκαν κάποιοι φόροι υπέρ τρίτων

​Διευκρινίσεις για τους φόρους υπέρ τρίτων που καταργούνται στα εισιτήρια κινηματογράφων και δημοσίων θεαμάτων, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ξεκαθαρίζοντας πως οι... επιβαρύνσεις έπαψαν να ισχύουν από τις 19 Αυγούστου.

Οι επιβαρύνσεις, οι οποίες κρίθηκαν ως μη ανταποδοτικού χαρακτήρα και η κατάργηση των οποίων θα οδηγήσει σε μείωση της τελικής τιμής των παρεχομένων υπηρεσιών σχετίζονται με:

-Τον ειδικό φόρο στην τιμή των εισιτηρίων των κινηματογράφων, που λειτουργούν σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων. Το φόρο αυτό διαθέτει το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για την ανάπτυξη της κινηματογραφικής τέχνης. Τα ποσοστά του φόρου ανέρχονταν σε: 12% για την περιοχή της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και 8% , στις λοιπές περιοχές.

-Την ειδική εισφορά υπέρ Εθνικού Οργανισμού Πρόνοιας (Ε.Ο.Π.), επί της τιμής των εισιτηρίων κάθε είδους δημοσίων θεαμάτων, που τελούνται εντός των περιφερειών της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Το ποσοστό του ��όρου ανερχόταν σε 10% επί της τιμής του εισιτηρίου. Εξαιρετικά επί των εισιτηρίων των συναυλιών, των αμιγώς χορευτικών παραστάσεων και των ρεσιτάλ η εισφορά μειωνόταν κατά 50%.

Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο της ΓΓΔΕ, στα εισιτήρια που εκδίδονται από τις 19 Αυγούστου εφαρμόζονται οι καταργηθείσες επιβαρύνσεις, είναι δηλαδή φθηνότερα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top