Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 01/09/2015

Όλες οι εξελίξεις και τα νεότερα των χρηματαγορών

Με τις επιδόσεις της Κινεζικής οικονομίας να επαληθεύουν το δυσμενές σενάριο, από τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησε μια αρκετά φορτισμένη συνεδρίαση που αναμένεται να αναζωπυρώσει τις ανησυχίες για το εύρος και τη διάρκεια της παρούσας δι��ρθωσης.

Στην ευρωπαϊκή συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν πτωτικά από τα πρώτα λεπτά συναλλαγών, κυρίως λόγω έλλειψης των καταλυτών εκείνων που θα οδηγήσουν την αγορά υψηλότερα. Με τις ανησυχίες για πιθανή διεύρυνση των κλυδωνισμών από την Κίνα να αποστασιοποιούν τους αγοραστές, ο Γερμανικός DAX και ο Γαλλικός CAC υποχώρησαν κατά 0.38% και 0.47%, ενώ το Βρετανικό χρηματιστήριο παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας.

Στη λεωφόρο Αθηνών ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες κατά 1.52%, σε μια άνευρη συνεδρίαση κατά την οποία ο συνολικός όγκος συναλλαγών δεν ξεπέρασε σε αξία τα 34 εκατ. Ευρώ. Εάν δεν υπήρχαν και οι κινήσεις στα χαρτιά υψηλής κεφαλαιοποίησης λόγω των ανακατατάξεων στους δείκτες της MSCI θα κάναμε λόγο για την πιο ρηχή συνεδρίαση του έτους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αναμένονται έντονες διακυμάνσεις στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά στο άμεσο διάστημα καθώς υπάρχει απόφαση από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς για άρση της απαγόρευσης των ανοιχτών πωλήσεων και της δυνατότητας εξαγοράς μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων.

Παρόμοια η εικόνα και στις ΗΠΑ, όπου το επενδυτικό κλίμα επιδεινώθηκε περαιτέρω από τη μειωμένη μέτρηση του μεταποιητικού δείκτη Chicago PMI. Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγω δείκτης υποχώρησε στο επίπεδο 54.4 σε μηνιαία βάση, τη στιγμή που οι αναλυτές τοποθετούσαν τον πήχη στο 54.7. Σε αυτό το πλαίσιο οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 υποχώρησαν κατά 0.69%, 1.07% και 0.84%, αντίστοιχα.

Στην πρωινή συνεδρίαση φαίνεται να ξεκινάει νέος γύρος ρευστοποιήσεων, πυροδοτούμενος από τη δυσμενή μέτρηση του Κινεζικού PMI, ο οποίος υποχώρησε στο 49.7, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών. Στο Χόνγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί κατά 0.82%, ενώ στο Τόκιο ο Nikkei διευρύνει τις απώλειες κατά 3.84%.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ κινείται ανοδικά μετά από τη χθεσινή διόρθωση, καταγράφοντας κέρδη κατά 0.71%, 0.33% και 0.05% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.1291), τη Βρετανική ��τερλίνα (0.7330) και το Ιαπωνικό Γιέν (135.97).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζουν οι δείκτες για τη μεταποίηση σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ που εκδίδει η εταιρία ερευνών Markit και το Ινστιτούτο ISM, η ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τις 08:00 και 14:00 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top