Εκπτώσεις από τον φόρο μόνο με κάρτα εξετάζει το ΥΠΟΙΚ

Κίνητρα και για πληρωμή των ιατρικών εξόδων με κάρτα

Εκπτώσεις από το φόρο μόνο για δαπάνες που πραγματοποιούνται με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες προωθεί το υπουργείο Οικονομικών ως μέτρο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Όπως εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, θέλοντας να καταγράφονται μέσω του τραπεζικού συστήματος τα εισοδήματα των γιατρών, η εφορία θα αναγνωρίζει έξοδα των φορολογούμενων για επισκέψεις σε γιατρούς και περίθαλψη μόνο αν έχουν πληρωθεί με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

Σήμερα για να έχει κάποιος έκπτωση από το φόρο θα πρέπει τα ιατρικά έξοδα να είναι υψηλότερα από το 5% του εισοδήματός του. Έτσι, ένας φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ θα πρέπει να έχει πραγματοποιήσει ιατρικά έξοδα πάνω από 1.000 ευρώ για να πάρει έκπτωση 10%, δηλαδή 100 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να συνδέσει και το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους με τη χρήση καρτών για όλες τις δαπάνες τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top