Λαγκάρντ: «Δεν μιλάμε για κούρεμα του ελληνικού χρέους.Αρκεί η αναδιάρθρωση»

«Η συζήτηση για διαγραφή του χρέους δεν άνοιξε ποτέ»

Λαγκάρντ: «Δεν μιλάμε για κούρεμα του ελληνικού χρέους.Αρκεί η αναδιάρθρωση»

​Το ότι δεν άνοιξε ποτέ η συζήτηση για διαγραφή του χρέους και αν όλα πάνε καλά δεν χρειάζεται καν να ανοίξει, δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη της στην ελβετική εφημερίδα «Le Temps».

Η Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ξεκαθάρισε πως «δεν μιλάμε για διαγραφή ��ου ελληνικού χρέους» τονίζοντας πως μια αναδιάρθρωση του αρκεί ώστε να καταστεί εκ νέου βιώσιμο:

«Μιλάμε για μετάθεση της ωρίμανσης [των δανείων], τη μείωση των επιτοκίων, για μείωση των επιτοκίων, για εξαιρέσεις για ένα χρονικό διάστημα», διευκρίνισε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Παράλληλα, η διευθύντρια του ΔΝΤ έστειλε και το μήνυμα της στους εταίρους, δηλώνοντας πως «αυτή τη στιγμή το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Πιστεύω ότι κανένας πια δεν λέει το αντίθετο», χωρίς ωστόσο κατά την διάρκεια της συνέντευξης να γίνεται αναφορά στο αν το Ταμείο θα δώσει εν τέλει νέα δανειακή βοήθεια προς την Ελλάδα.

Αναφερόμενη στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου στη χώρα μας, η Κριστίνα Λαγκάρντ ξεκαθάρισε πως το ΔΝΤ δεν παρεμβαίνει σε πολιτικές συζητήσεις, τονίζοντας ωστόσο πως πρέπει σε κάθε περίπτωση να υλοποιηθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την ανάκτηση της «οικονομικής ανεξαρτησίας» της Ελλάδας, και πως είναι «πολλές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν», όπως για παράδειγμα αλλαγές στο συνταξιοδιοτικό σύστημα και στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

«Ελπίζω πως οι ελληνικές Αρχές θα συνεχίσουν να υλοποιούν τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ώστε η ελληνική οικονομία να μπορέσει να ενισχυθεί» κατέληξε.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top