Μειώνονται μέχρι και 6% από σήμερα οι συντάξεις

Λόγω αύξησης των εισφορών υγειονομικής περίθαλψης στις συντάξεις Σεπτεμβρίου

Αντιμέτωποι με νέες μειώσεις θα έρθουν περίπου 2,6 εκατ. συνταξιούχοι, αφού από σήμερα θα υπάρξει αύξηση των εισφορών υγειονομικής περίθαλψης στις συντάξεις Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα θα είναι κατά 2% μειωμένες οι κύριες και κατά 6% οι επικουρικές.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα δουν μειώσεις της τάξεως 8-10 ευρώ οι χαμηλοσυνταξιούχοι του ΙΚΑ και του Δημοσίου και μείωση 40-45 ευρώ όσοι παίρνουν μια μέση σύνταξη.
Αντίστοιχε�� θα είναι οι μειώσεις για τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ των οποίων οι συντάξεις θα πιστωθούν την ερχόμενη Τρίτη.
Η περικοπή για τις κύριες συντάξεις φτάνει το 2% καθώς προβλέπεται η αύξηση της εισφοράς υπέρ ιατροφαρμακευτικής κάλυψης ΕΟΠΥΥ από 4% σε 6%. Ωστόσο, η παρακράτηση γίνεται επί του αρχικού ποσού, χωρίς να έχουν υπολογιστεί οι μειώσεις που έχουν γίνει από το 2010 λόγω μνημονίων.Συνεπώς η πραγματική μείωση εκτιμάται στο 3 με 4%.
Οι συντάξεις Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου θα μειωθούν κι άλλο αφού θα γίνουν οι αναδρομικές κρατήσεις από τον Ιούλιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top