Οι εκλογές έχουν κόστος: Αγώνας δρόμου για να μη χαθούν 5 δισ. ευρώ

Είναι κοινοτικοί πόροι για το ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται και το επόμενο που θα ξεκινήσει

Σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να μη χαθούν κοινοτικοί πόροι ύψους σχεδόν 5 δισ. ευρώ που αφορούν την ολοκλήρωση το�� τρέχοντος και την εκκίνηση του νέου ΕΣΠΑκαλείται να επιδοθεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση, που ορίζεται κατά πάσα πιθανότητα αύριο, και η όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές.
Τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά, ιδίως για την απορρόφηση του ΕΣΠΑ 2007-2013 που λήγει οριστικά στις 31/12/2015. Αν δεν υπάρξει άμεση κινητοποίηση και επιτυχής μεταφορά κονδυλίων από τα επιχειρησιακά προγράμματα που «χωλαίνουν», τότε η χώρα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να απολέσει πόρους ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ.
Στα 3 δισ. ευρώ, εξάλλου, εκτιμώνται οι πόροι (κοινοτικοί και εθνικοί) του νέου ΕΣΠΑ, που θα πρέπει να απορροφηθούν το αργότερο έως τις αρχές του 2016.
Τη σοβαρότητα της κατάστασης ανέδειξε χθες ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου -απολογισμό του επταμήνου- επεσήμανε ότι καταβάλλεται η μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε να μη χαθεί ούτε ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top