Βάλτε μπρατσάκια: Θα “πνιγούμε” στους φόρους το Φθινόπωρο-Δείτε τα ραβασάκια

Εκτός από τα φύλλα των δέντρων, θα «πέσουν» κορμιά και συντάξεις

Φόρο εισοδήματος, ENΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας και ...έξτρα φόρο πολυτελείας θα κληθούν να πληρώσουν μέχρι το τέλος του χρόνου εκατομμύρια φορολογούμενοι.

Το «κύμα» υπερφορολόγησης του 3ου μνημονίου συμπαρασύρει εργαζόμενους, συνταξιούχους και όσους λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα.

Παράλληλα με τα ραβασάκια του αμετάβλητου ΕΝΦΙΑ και τα φουσκωμένα εκκαθαριστικά των φορολογικών δηλώσεων, το Φθινόπωρο έρχεται αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τα εισοδήματα από ενοίκια στο 15% από 11% για εισόδημα έως 12.000 ευρώ και σε 35% από 33% για εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τ.Αλεξιάδ��, «ο ΕΝΦΙΑ για το 2015 θα είναι περίπου δυστυχώς, όπως ήταν και για το 2014. Δεν μπορέσαμε μέσα από τη διαπραγμάτευση να πάμε σε ένα πιο δίκαιο και αναλογικό ΕΝΦΙΑ. Βεβαίως, οι σχεδιασμοί έχουν ξεκινήσει από τώρα για το 2016».

Στις συντάξεις του Σεπτεμβρίου ,οι οποίες θα καταβληθούν στο τέλος Αυγούστου θα φανούν οι πρώτες μειώσεις, που θα προέλθουν από την αύξηση της παρακράτησης στις κύριες συντάξεις του ΙΚΑ, από 4% σε 6%, για την ασφάλιση υγείας.

Οι συνολικές περικοπές που προβλέπονται στο 18μηνο ως το τέλος του 2016 αγγίζουν στα 7 δισ. ευρώ.

Ο προϋπολογισμός του Ασφαλιστικού θα μειωθεί κατά 2,5 δισ. ευρώ, ενώ μείωση 1,4 δισ. ευρώ θα προέλθει από την εφαρμογή της ρήτρας μη��ενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις ή από ισοδύναμο μέτρο.
Βαθιά θα μπει το «μαχαίρι» και στα προνοιακά επιδόματα, καθώς οι περικοπές φθάνουν τα 900 εκ. ευρώ.

Το Φθινόπωρο θα δρομολογηθεί η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ, αρχικά με το 20% των δικαιούχων από την 1.1.2016 και η εναρμόνιση των κανόνων για τις συντάξεις του ΟΓΑ με αυτά που ισχύουν στα άλλα ταμεία.

Το αποτέλεσμα θα είναι η περαιτέρω μείωση των επικουρικών, αλλά και των κύριων συντάξεων, λόγω της αλλαγής στον τρόπο υπολογισμού.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top