Κορκίδης: «Πρώτη ανάσα» για την ελληνική αγορά η έγκριση του δανείου

Τόνισε την ανάγκη επανεκκίνησης της ανάπτυξης για να βγούμε από το μνημόνιο

​Την τελική έγκριση της δανειακής σύμβασης μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας χαιρέτισε με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Β.Κορκίδης, τονίζοντας ωστόσο την ανάγκη επανεκκίνησης της ανάπτυξης, ώστε να υπάρξει στο μέλλον απαγκίστρωση από το μνημόνιο.

Σύμφωνα με τον κ.Κορκίδη, η έγκριση του δανείου αναμένεται να δώσει μία πρώτη ανάσα στη χειμαζόμενη ελληνική αγορά.

«Είναι σαφές ότι αυτή η πρώτη εκταμίευση στηρίζει την ελληνική οικονομία. Το ερώτημα ωστόσο παραμένει πότε θα στηριχτεί η ‘πραγματική οικονομία’ και η ελληνική αγορά;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενός σχεδίου ανάταξης της αγοράς, με σκοπό την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενί��χυσης της απασχόλησης και αποκατάστασης ενός καλού επιχειρηματικού και καταναλωτικού κλίματος.

Όπως είπε ο κ.Κορκίδης, οι αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης πρέπει να μεταφραστούν και σε αναβαθμίσεις της ελληνικής αγοράς σε διεθνές επίπεδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top