Έρχεται… «ηλεκτρονικός ρουφιάνος» για τις μαϊμού ταμειακές μηχανές

Ξεκινά το κυνηγητό από το υπουργείο Οικονομικών

Έρχεται… «ηλεκτρονικός ρουφιάνος» για τις μαϊμού ταμειακές μηχανές

​Ανένδοτο πόλεμο εναντίον των επιχειρηματιών που κλέβουν συστηματικά το κράτος, χρησιμοποιώντας αδήλωτες… «μαϊμού» ταμειακές μηχανές ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών μετά από το πάρτι φοροδιαφυγής που διαπιστώθηκε από τους ελέγχους των ράμπο της εφορίας.

Έτσι ξεκινά η υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να θέτει σε εφαρμογή έναν… «ηλεκτρονικό ρουφιάνο» που μέσω διαδικτύου θα μπορεί να ελέγχει τις ταμειακές μηχανές.

Όπως δήλωσε η Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κ. Σαββαΐδου, με αφορμή τη νέα αυτή εφαρμογή «θα χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο και κυρίως η τεχνολογία για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η οποία συνεπάγεται την απώλεια δημοσίων εσόδων που μπορούν να ελαφρύνουν ιδίως τη σημερινή περίοδο, τα βάρη των πολιτών».

Εξήγησε μάλιστα ότι «με την εφαρμογή ελέγχου της νομιμότητας των ταμειακών μηχανών οι ελεγκτές, αλλά και οι πολίτες - φορολογούμενοι, μπορούν να ελέγχουν σε πραγματικό χρόνο αν η απόδειξη που τους δίνεται έχει εκδοθεί από νομίμως δηλωθείσα ταμειακή μηχανή ή όχι».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top