Έρχεται τριπλό μαχαίρι στις συντάξεις – Πόσα θα χάσουν οι συνταξιούχοι με τα νέα μέτρα

Περισσότερη δουλειά για όλους

Έρχεται τριπλό μαχαίρι στις συντάξεις – Πόσα θα χάσουν οι συνταξιούχοι με τα νέα μέτρα

​Τριπλό μαχαίρι έρχεται στις συντάξεις με τη νέα συμφωνία που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα θα αυξηθεί και ο χρόνος εργασίας για όλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας προβλέπει μείωση της βασικής σύνταξης του ΙΚΑ κατά 10% από τα 486 ευρώ που είναι σήμερα στα 432 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ θα χάσουν περίπου 50 ευρώ το μήνα ή μιάμιση σύνταξη το χρόνο.

Επίσης, προβλέπεται γερό ψαλίδι 10% στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ το μήνα.

Πάντως ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν το ποσό - πλαφόν για τις μειώσεις στις συντάξεις θα αφορά μόνο την κύρια ή τον συνδυασμό και της κύριας και της επικουρικής σύνταξης. Στη δεύτερη περίπτωση θα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα για τους συνταξιούχους, αφού πολλοί περισσότεροι θα δουν τις συντάξεις του να μειώνονται κατά 10%.

Τέλος μία τρίτη μείωση των συντάξεων θα προκύψει από την αύξηση των κρατήσεων υπέρ Υγείας και μάλιστα αυτή θα την δουν στην τσέπη τους οι συνταξιούχοι πολύ σύντομα, στη σύνταξη που θα καταβληθεί στα τέλη Αυγούστου.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το σχέδιο που ετοιμάζουν θεσμοί και κυβέρνηση προβλέπει και την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά πέντε χρόνια, ώστε να μην βγαίνει κανείς στη σύνταξη αν δεν έχει συμπληρώσει 40 χρόνια εργασίας ή τα 67 έτη ηλικίας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top