Αλλαγές σε ΕΝΦΙΑ και 100 δόσεις

Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής εισοδηματικών κριτηρίων

​Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και στη ρύθμιση των 100 δόσεων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδης στη�� πρωινή εκπομπή του Mega.

Όπως είπε, γίνονται συζητήσεις γ��α αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, ώστε να γίνει πιο δίκαιος, με δεδομένο πάντως ότι το Δημόσιο πρέπει να εισπράξει 2,65 δισ. ευρώ.

Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι ο φόρος θα πρέπει να έχει εισπραχθεί μέχρι το πρώτο δίμηνο του 2016, ώστε να εγγραφεί εισπρακτικά μέσα στο 2015 και πρόσθεσε ότι οι όποιες αλλαγές συμφωνηθούν μετά τη διαπραγμάτευση ενδέχεται να ενταχθούν στις ρυθμίσεις για την εκκαθάριση του φόρου μέσα στο 2015μ ενώ οι μεγαλύτερες αλλαγές θα γίνουν το 2016.

Όσον αφορά στη ρύθμιση των 100 δόσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η προσέγγιση του θέματος γίνεται «με ρεαλισμό και ευαισθησία».

Όπως επεσήμανε η ρύθμιση έχει λήξει και δεν μπορεί κάποιος να ενταχθεί σ’ αυτή, όμως σημείωσε ότι μετά το τέλος της διαπραγμάτευσης εξεταστούν τρόποι ενίσχυσής της, χωρίς να αποκλείει ακόμα και την επιβολή εισοδηματικών ή περιουσιακών κριτηρίων.

«Σκοπός είναι να διατηρηθεί η ροή εσόδων», είπε.

Ο κ. Αλεξιάδης αποκάλυψε επίσης ότι η διαπραγμάτευση εστιάζει πλέον στο να μη θιγεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και ειδικά σε τομείς όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός και η αγροτική παραγωγή.

Αναφέρθηκε ακόμα στους φορολογικούς ελέγχους, οι οποίοι θα ενταθούν, λέγοντας ότι 600 υπάλληλοι πραγματοποίησαν 1.600 ελέγχους σε όλη τη χώρα και αποκάλυψαν παραβατικότητα σε ποσοστό χαμηλότερο του 25%.

Τέλος, ανακοίνωσε τις προθέσεις του υπουργείου να κλείνουν οι εφορίες κάποιες μέρες την εβδομάδα, ώστε οι εφοριακοί να μπορούν να κάνουν ελέγχους σε τουριστικές περιοχές ή και εσωτερικές εργασίες που λόγω παρουσίας κόσμου δεν είναι εφικτό να γίνουν. ​

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top