Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 05/08/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Ήπιες απώλειες και χαμηλή μεταβλητότητα για την πλειοψηφία των χρηματιστηριακών δεικτών, αλλά και διευρυμένα κέρδη για το Δολάριο, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από τη σχετική αποκλιμάκωση των πιέσεων στο χρηματιστήριο Αθηνών και την ανοδική αντίδραση του πετρελαίου.

Οριακές ��εταβολές με μικτά πρόσημα παρατηρήθηκαν στους βασικούς δείκτες κατά την Ευρωπαϊκή συνεδρίαση, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα δεν δημιούργησαν σαφή τάση, ενώ η οριακή ανάκαμψη του πετρελαίου επίσης δεν βοήθησε στον προσδιορισμό επενδυτικής κατεύθυνσης, θέτοντας τέλος στο πενθήμερο ανοδικό σερί. Σαν αποτέλεσμα ο Γερμανικός DAX κατέγραψε οριακή άνοδο κατά 0.11%, ενώ ο Βρετανικός FTSE και ο Γαλλικός CAC υποχώρησαν κατά 0.03% και 0.16%, αντίστοιχα.

Όσον αφορά τη συνεδρίαση του χρηματιστηρίου Αθηνών, οι τραπεζικές μετοχές κλείδωσαν στο Limit down από την αρχή της συνεδρίασης και παρά την πολύ καλή συμπεριφορά των υπολοίπων εταιριών υψηλής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες κατά 1.22%. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο τραπεζικός κλάδος έχει απωλέσει περί τα 6.5 δις. Ευρώ κεφαλαιοποίησης μέσα σε δυο μόλις συνεδριάσεις, ενώ το ανεκτέλεστο των εντολών πώλησης για τη χθεσινή συνεδρίαση άγγιξε τα 200 εκατ. τεμάχια που αντιστοιχούν σε αξία 33 εκατ. Ευρώ. Αξιοσημείωτη είναι επίσης η αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των κρατικών ��μολόγων, με την απόδοση του δεκαετούς να υποχωρεί κάτω από το ψυχολογικό όριο των 12 ποσοστιαίων μονάδων, στο 11.79%.

Στις ΗΠΑ, μια δήλωση του ανώτατου αξιωματούχου και προέδρου της Atlanta Fed, Dennis Lockhart, σχετικά με αυξημένη πιθανότητα ανόδου των παρεμβατικών επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα μέσα στο Σεπτέμβριο, ήταν αρκετή για να οδηγήσει σε διευρυμένα κέρδη το Δολάριο και σε επιβάρυνση για τις μετοχές του εξαγωγικού κλάδου. Παράλληλα, η μηνιαία μέτρηση για τις βιομηχανικές παραγγελίες, αν και βελτιωμένη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα καθώς αυξήθηκε κατά 1.8%, δεν ανταποκρίθηκε στις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι τοποθετούσαν τον πήχη στο 2%. Αποτέλεσμα των ανωτέρω ήταν να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 με απώλειες κατά 0.27%, 0.19% και 0.22%, αντίστοιχα.

Το επενδυτικό κλίμα φαίνεται να αντιστρέφεται στην πρωινή συνεδρίαση, καθώς οι Ασιατικές αγορές καταγράφουν κέρδη, με τους Hang Seng και Nikkei να ενισχύονται κατά 0.4% και 0.46%, ενώ τα κέρδη εντοπίζονται κυρίως στις μετοχές του κατασκευαστικού κλάδου.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ σημειώνε�� πτωτικές τάσεις σήμερα το πρωί, καθώς υποχωρεί κατά 0.13%, 0.01% και 0.15% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0867), τη Βρετανική Στερλίνα (0.691) και το Γιέν Ιαπωνίας (135.15).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζουν οι δείκτες της Markit για τις επιδόσεις του τριτογενή τομέα σε Ευρώπη και ΗΠΑ, αλλά και ο δείκτης απασχόλησης της ADP για τις ΗΠΑ, που έχουν προγραμματιστεί για τις 08:00, 13:45 και 12:15 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top