Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 04/08/2015

Όλες οι εξελίξεις

​Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες κατέγραψαν μικτές τάσεις, με τα διεθνή χρηματιστήρια να παραμερίζουν το ιστορικό κραχ του χρηματιστηρίου Αθηνών και να εστιάζουν στα εταιρικά αποτελέσματα καθώς και στις μακροοικονομικές επιδόσεις.

Στην Ευρωπαϊκή συνεδρίαση οι χρηματιστηριακές αγορές φαίνεται να εστίασαν στα βελτιωμένα αποτελέσματα εταιριών όπως οι Heineken NV και Commerzbank αλλά και στη βελτιωμένη μέτρηση για τη μεταποίηση στην Ευρωζώνη, οδηγώντας τους βασικούς δείκτες σε άνοδο. Σε αυτό το πλαίσιο ο Γερμανικός DAX και ο Γαλλικός CAC ενισχύθηκαν κατά 1.19% και 0.75%, αντίστοιχα, ενώ εξαίρεση αποτέλεσε ο Βρετανικός FTSE, ο οποίος επηρεαζόμενος από τις απώλειες στα ενεργειακά εμπορεύματα κατέγραψε οριακές απώλειες κατά 0.11%.

Κατά την επανέναρξη των συναλλαγών στο χρηματιστήριο Αθηνών μετά από πέντε εβδομάδες αποχής, οι χειρότεροι φόβοι των αναλυτών επιβεβαιώθηκαν καθώς στα πρώτα λεπτά συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης έφτασε να χάνει περισσότερο από 22%, με τα τραπεζικά χαρτιά να παραμένουν κλειδωμένα στο Limit down (-30%) για όλη τη συνεδρίαση, ενώ εμφανίστηκαν κάποιες άμυνες από μετοχές της πραγματικής οικονομίας που περιόρισαν τις απώλειες του Δείκτη στο 16.23%. Παράλληλα δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές μεταβολές στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων, οι οποίες διαμορφώνονται στο 21.3%, 17.7% και 12%, για τα διετή, τα πενταετή και δεκαετή ομόλογα, αντίστοιχα.

Στις ΗΠΑ οι αντικρουόμενες μετρήσεις της Markit και του ινστιτούτου ISM για τη μεταποιητική δραστηριότητα, αλλά και η νέα υποχώρηση του πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών επιδείνωσαν την επενδυτική διάθεση. Τις απώλειες στο αργό πετρέλαιο πυροδότησαν οι δηλώσεις ανώτατου Ιρανού αξιωματούχου σχετικά με πιθανή αύξηση της προσφοράς στο άμεσο διάστημα, αναζωπυρώνοντάς τις ανησυχίες για συνθήκες υπερπροσφοράς στην εν λόγω αγορά. Αποτέλεσμα των ανωτέρω ήταν οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές με απώλειες κατά 0.52%, 0.25% και 0.28%, αντίστοιχα.

Στη σημερινή πρωινή συνεδρίαση παρατηρούνται μικτές τάσεις στις Ασιατικές αγορές, καθώς στην Κίνα οι αλλαγές που προωθούν οι αρμόδιες αρχές στις μεθόδους ανοιχτής πώλησης (short selling) αποτιμήθηκαν θετικά από τους επενδυτές, οδηγώντας τον Hang Seng σε άνοδο κατά 0.24%, ενώ στον αντίποδα οι διακυμάνσεις στο Γιέν έχουν σαν αποτέλεσμα τις οριακές απώλειες στον Ιαπωνικό Nikkei κατά 0.14%.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ ενισχύεται κατά 0.08% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0959), υποχωρεί κατά 0.11% έναντι της Βρετανικής Στερλίνας (GBP), ενώ παραμένει αμετάβλητο σε σχέση με το Γιέν Ιαπωνίας (135.82).

Στη σημερινή συνεδρίαση και σε ένα αρκετά ήπιο οικονομικό ημερολόγιο, ξεχωρίζει ο δείκτης τιμών παραγωγού για την Ευρωζώνη, καθώς και οι βιομηχανικές παραγγελίες των ΗΠΑ, η ανακοίνωση των οποίων έχει προγραμματιστεί για τις 09:00 και 14:00 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top