ΕΝΦΙΑ: Μειώσεις έως 40% για τη μικρή ακίνητη περιουσία, αυξήσεις ΣΟΚ για τα ακριβά ακίνητα

Σε 5 – 7 δόσεις οι εξόφληση του χαρατσιού

ΕΝΦΙΑ: Μειώσεις έως 40% για τη μικρή ακίνητη περιουσία, αυξήσεις ΣΟΚ για τα ακριβά ακίνητα

​Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές έχει πέσει ο ΕΝΦΙΑ, με την κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες να δεσμεύεται ότι θα τον διατηρήσει και τα επόμενα δύο χρόνια, χωρίς εκπτώσεις με στόχο να έχει έσοδα, ύψους 2,65 δισ. ευρώ.

Παρ’ όλ’ αυτά, η κυβέρνηση έχει το περιθώριο να αναπροσαρμόσει τα βάρη που πέφτουν στους ώμους των φορολογουμένων, με βασική προϋπόθεση όμως να μην επηρεαστεί το εισπρακτικό αποτέλεσμα.

Από την ελληνική πλευρά λοιπόν εξετάζεται η δυνατότητα να έρθουν αλλαγές που θα φέρουν μειώσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων μικρής και μεσαίας αξίας και αυξήσεις στους ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Συγκεκριμένα, αναμένεται αύξηση του Ε��ΦΙΑ για τα ακίνητα, αξίας άνω των 300.000 ευρώ και μείωση έως και 40% για τους ιδιοκτήτες μικρής ακίνητης περιουσίας.

Επίσης σημαντικές προβλέπονται οι αλλαγές και για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, όμως οι όποιες αλλαγές θα οριστικοποιηθούν μέσα στις επόμενες μέρες.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ θα γίνει με βάση τις παλιές αντικειμενικές αξίες που ξεπερνούν έως και κατά 50% τις εμπορικές.

Τα πρώτα ειδοποιητήρια πληρωμής θα καταφθάσουν στους ιδιοκτήτες ακινήτων μέσα στον Αύγουστο και σύμφωνα με πληροφορίες θα κληθούν να εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ σε πέντε δόσεις έως τον Δεκέμβριο ή σε έξι έως επτά δόσεις μέχρι τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top