Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 30/07/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 30/07/2015

​Με το βλέμμα στραμμένο στις δηλώσεις της προέδρου της Fed οι βασικοί δείκτες διεύρυναν τα κέρδη τους κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, ενώ οι επενδυτές φαίνεται να επιδοκιμάζουν την υπομονετική στάση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη κατέγραψαν τη δεύτερη ημέρα κερδών, δεχόμενοι ώθηση από τα βελτιωμένα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και από την αμετάβλητη μέτρηση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης που εκδίδει το ινστιτούτο Gfk για τη Γερμανία. Σε αυτό το πλαίσιο οι FTSE, DAX και CAC ενισχύθηκαν κατά 1.16%, 0.34% και 0.81%, αντίστοιχα.

Όσον αφορά τις εγχώριες εξελίξεις, η επαναλειτουργία του χρηματιστηρίου Αθηνών αναβάλλεται για τις αρχές τις ερχόμενης εβδομάδας, παρά τις διαβεβαιώσεις που υπήρχαν από τις αρμόδιες αρχές για αποκατάσταση των συναλλαγών κατά τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς επικαλέστηκαν τεχνικά κωλύματα. Παράλληλα ο έκτακτος μηχανισμός χρηματοδότησης (ELA) από την ΕΚΤ προς το εγχώριο τραπεζικό σύστημα παρέμεινε αμετάβλητος στα 90 δις. Ευρώ, καθώς δεν υπήρξε σχετικό αίτημα αύξησής του από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Στις ΗΠΑ το κλίμα παρέμεινε θετικό από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης, τροφοδοτούμενο από τα τριμηνιαία αποτελέσματα κολοσσών όπως η Mastercard, για να δεχτεί περαιτέρω ώθηση από τις δηλώσεις της Janet Yellen που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των παρεμβατικών επιτοκίων, ακόμα και μέσα στο Σεπτέμβριο. Αποτέλεσμα των ανωτέρω ήταν οι Dow Jones, NASDAQ και S&P 500 να ολοκληρώσουν τις συναλλαγές με άνοδο κατά 0.69%, 0.44% και 0.73%, αντίστοιχα.

Στην πρωινή συνεδρίαση το θετικό κλίμα παραμένει στις Ασιατικές αγορές, καθώς η αύξηση των λιανικών πωλήσεων στην Ιαπωνία για τρίτο συνεχόμενο μήνα, αλλά και η διαβεβαίωση των εποπτικών αρχών της Κίνας ότι θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να μην επαναληφθεί το σκηνικό της Δευτέρας, έχουν οδηγήσει τους Hang Seng και Nikkei σε άνοδο κατά 0.22% και 0.89%.

Τέλος, στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ καταγράφει πτωτικές τάσεις σήμερα το πρωί, υποχωρώντας κατά 0.18%, 0.15% και 0.03%, σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0964), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7031) και το Γιέν Ιαπωνίας (136.09).

Για τη σημερινή συνεδρίαση το επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται να επικεντρωθεί στους δείκτες για το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη που εκδίδει η Κομισιόν, καθώς και στην τελευταία μέτρηση για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν των ΗΠΑ για το δεύτερο τρίμηνο, που έχουν προγραμματιστεί για τις 09:00 και 12:30 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top